Vykolejená / Trainwreck – recenze

vykolejena_plakatOsvěžující komedie s nebývale velkou koncentrací podařených fórů.
 
 
 
Co se stane, když typicky mužskou roli nevázaného pařmena, který nikdy nepřespává u svých početných známostí a kategoricky odmítá koncept monogamie, převezme sympatická žena kolem třicítky? Vznikne osvěžující komedie plná opravdu vtipných neotřelých momentů, u které se upřímně zasmějeme.

Malé Amy v podání stand-up komičky, scénáristky a herečky Amy Schumer vtloukal od útlého dětství tatínek do hlavy, že monogamie prostě není reálná. V mladí do sebe informace nasáváme jako houba, takže i malé Amy se tatínkův přístup k životu vtisknul téměř do DNA a sympatická mladá redaktorka pánského magazínu má jedno hlavní životní pravidlo: nikdy u sebe nenechat muže přespat až do rána.

Takový život bez závazků vůbec nemusí být špatný.Takový život bez závazků vůbec nemusí být špatný. Amy má skvělou práci, super byt, hodně sexu a taky poměrně dost lahví dobrého vína každý den. Jak už to ale bývá, i jí jednoho dne udělá někdo čáru přes rozpočet a tím někým je milý, zodpovědný a hodný mladý lékař profesionálních sportovců Aaron (Bill Hader).

Je pravda, že cesta za štěstím ústřední dvojice působí na několika místech trochu zdlouhavě. Co si ale budeme povídat, partnerské putování holt občas bývá trošku únavné. Filmu ale těchto několik momentů s pokulhávajícím spádem rádi odpustíme, protože nám alespoň dovolí nabrat dech před dalšími scénami k popukání.

Z některých komedií si často pamatujeme jen dva hlavní protagonisty, jelikož vedlejší role jsou opravdu tak trochu vedlejší. Ne tak Vykolejená od režiséra Judda Apatow. Scénář, který napsala sama Amy Schumer, je totiž tak nabitý vtipy, že nám v kině bude skoro trapné se tak často smát.

A na jaké další postavy se můžeme těšit? Nezapomenutelná je například Tilda Swinton coby svérázná a přísná šéfredaktorka, která si nebere servítky a umí dát jasně najevo, že její čas je velmi cenný. Basketbalista LeBron osobně, jenž si ve filmu zahrál sám sebe a udělal to skvěle, nebo wrestler John Cena, díky němuž také budete párkrát prskat smíchy. A pokud jste vyrůstali na Harry Potterovi, rozhodně byste měli komedii Vykolejená vidět, i kdyby to mělo být jen kvůli delikátní roli Daniela Radcliffa jako venčitele.

Hvězdně obsazená komedie Vykolejená má sice několik pomalejších míst, ale vzhledem k celkovému náboji filmu a velké vrstvě popadaného popcornu ze smějících se úst můžeme konstatovat, že jde o povedený kousek.
 
 

Monogamie přece není reálná. Anebo je?

vykolejena_2015_foto_22
 
 

Sestry vzpomínají na staré časy.

vykolejena_2015_foto_01
 
 

Tahle britská dáma s nikým v rukavičkách jednat nebude.

vykolejena_2015_foto_03
 
 

75%

Vykolejená / Trainwreck

Hvězdně obsazená komedie Vykolejená má sice několik pomalejších míst, ale vzhledem k celkovému náboji filmu a velké vrstvě popadaného popcornu ze smějících se úst můžeme konstatovat, že jde o povedený kousek.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací