Hitman: Agent 47 – recenze

hitman_agent_47_plakatAkce slušná, pro příznivce hry však stále zklamání.
 
 
 
Geneticky upravený nájemný vrah svádí souboj s časem, aby nalezl tajemnou dívku Katiu a … Dlouho není jisté, co s ní chce udělat, stejně jako jeho protivník s velmi důvěryhodným jménem John Smith. Role padouch/hrdina se občas obrátí, což patří k zábavnějším částem filmu, srdceryvné dialogy o osudu už nás nadchnou méně.

Pokud ke štěstí potřebujete jen hodně akce a ještě víc krve, nejspíš budete spokojeni. U Hitmana si můžete rozhodně spíše vychutnat bojové scény než obdivovat promyšlenou zápletku nebo geniálního padoucha. V těchto ohledech Agent 47 zcela minul.

Rupert Friend se v hlavní roli vyjímá dobře, a i když působí roboticky a bezcitně jak má, přece jen by mohl budit větší strach. Ideální představitel pro tuto roli tak zatím stále nebyl nalezen a fanoušci herní předlohy nebudou zrovna nadšení. Zachary Quinto jako ješitný záporák (tedy jeden z mnoha) působí bohužel dost tuctově. Katia ztvárněná herečkou Hannah Ware je o něco zajímavější, pánské oko jistě potěší, a je věrohodná v bezbranné pozici, stejně jako s pistolí v ruce.

Je tu stále to, co má akční snímek mít: spousta zbraní, krve, křupání kostí, skoků, honiček a pádů… Příběh není nijak originální a překvapivý, ale má poměrně svižné tempo. Exotické lokace mu také přidají nějaký ten bodík k dobru. Děj a dialogy rozhodně nejsou zrovna výkvětem scénáristické práce, ovšem je tu stále to, co má akční snímek mít: spousta zbraní, krve, křupání kostí, skoků, honiček a pádů… K tomu dobrá kamera i energický střih. Ani stopáž nás v kině nemučí zbytečně dlouho, takže spád film neztrácí. Dá se říci, že snímek není zrovna, kdo ví jak dobrý, ale zábavný ano. Proto zatratit ho by nebylo úplně férové.

I když při sledování nejde vyloženě litovat, že koukáme na úplnou hloupost, filmu chybí nějaká přidaná hodnota, výjimečný prvek. Bohužel v nás tento snímek nezanechá žádné emoce krom radosti z nějaké té akce. 96 minut celkem rychle uteče, a my – stejně jako Agent 47 – nehneme brvou.
 
 

Tak si to rozebereme…

hitman_agent_47_foto_15
 
 

„Máš babu!“

hitman_agent_47_foto_08
 
 

Agenta poznáte podle toho, že mu auto ladí s kravatou.

hitman_agent_47_foto_10</a
 
 

50%

Hitman: Agent 47

I když při sledování nejde vyloženě litovat, že koukáme na úplnou hloupost, filmu chybí nějaká přidaná hodnota, výjimečný prvek. Bohužel v nás tento snímek nezanechá žádné emoce krom radosti z nějaké té akce. 96 minut celkem rychle uteče, a my - stejně jako Agent 47 - nehneme brvou.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací