Fakjů pane učiteli 2 / Fack ju Göhte 2 – recenze

fakju_pane_uciteli_2_plakat1„Drahé krávy a volové, jedeme.“
 
 
 
Učitel Zeki Müller (Elyas M’Barek) a s ním i jeho neortodoxní vzdělávací praktiky jsou zpět. Tentokrát opustíme zdi Goethova gymnázia a vyrazíme na školní výlet do zahraničí. Těšte se, naplnění noční můry všech pedagogů je tu. Schovejte dcery, sekyra i ping-pongové míčky, Chantal (Jella Haase), Zeynep (Gizem Emre), Danger (Max von der Groeben) a Burak (Aram Arami) si jdou podrobit Thajsko.

Boj nevychované mládeže s kázní a poslušností tentokrát dostane jiný, mezinárodní rozměr.Německá komedie Fakjů pane učiteli nás před dvěma roky velmi mile překvapila. Proto bylo jen otázkou času, kdy světlo světa spatří pokračování. Všichni ale víme, jak to s dvojkami vypadá. Většinou jakékoliv kouzlo prvního dílu zmizí neznámo kam. Fakjů pane učiteli 2 do těchto statistických tabulek nezapadá, stejně jako Zeki za učitelskou katedru. Boj nevychované mládeže s kázní a poslušností tentokrát dostane jiný, mezinárodní rozměr. Dokonce dojde i na city.

Scénáristé opět vsadili na svérázné slovní přestřelky a přisprostlé vtipy. Nutno podotknout, že tentokrát je slovní zásoba mládeže z „družstva kreténů“ a jejich pedagogického dohledu ještě jadrnější než minule. Možná by stálo za to, spočítat, kolikrát zazní během necelé dvouhodiny slovíčko f..k. Nemusíte být zrovna příznivci vulgárních výrazů, ale k naší pětce to tak nějak sedí. Asi málokdo z nás si dokáže představit, že by tato parta nezvladatelných školáků mluvila spisovně a používala „děkuji“ či „prosím“.

Fakjů pane učiteli 2 vzalo to, čím zaujala jednička a tyto vtípky ještě znásobila. Plejádu vulgarismů se snažili tvůrci obrousit citlivou a moralizující linkou, která působí trochu násilně, ale jinak výrazně neruší. Na rozdíl od předvídatelného konce úvodního snímku, tentokrát na nás čeká i nějaké to překvápko. Suma sumárum tu máme nenáročnou zábavnou exkurzi do školních lavic i mezi ně srovnatelnou s první návštěvou Goethova gymnázia.
 
 

Školní výlet začíná, ale pan učitel to tak trochu psychicky nezvládl.

fakju_pane_uciteli_2_foto_06
 
 

Selfie s oblíbeným pedagogem je prakticky povinností.

fakju_pane_uciteli_2_foto_b15
 
 

Zvonek, brýle, hrnek kávy a tuba milovaného lepidla nesmí chybět na stole ředitelky Gudrun.

fakju_pane_uciteli_2_foto_b05
 
 

65%

Fakjů pane učiteli 2 / Fack ju Göhte 2

Fakjů pane učiteli 2 vzalo to, čím zaujala jednička a tyto vtípky ještě znásobila. Plejádu vulgarismů se snažili tvůrci obrousit citlivou a moralizující linkou, která působí trochu násilně, ale jinak výrazně neruší. Na rozdíl od předvídatelného konce úvodního snímku, tentokrát na nás čeká i nějaké to překvápko. Suma sumárum tu máme nenáročnou zábavnou exkurzi do školních lavic i mezi ně srovnatelnou s první návštěvou Goethova gymnázia.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací