Vítězové Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou vystoupili v Divadle Kalich

divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_09Děti z dětského domova Tišnov předvedly číslo z Horečky sobotní noci.
 
 
 
 
divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_01Již podeváté měli kluci a holky z dětských domovů možnost v rámci projektu Nadačního fondu Hanky Kynychové Hejbejte se a zpívejte předvést, co se v nich skrývá. Během listopadového finále se děti utkaly v kategoriích, jako je Aerobic Mini, Aerobic Kadet, Aerobic Junior, Latino dance, Street dance, MTV dance či Muzikál. Poslední jmenované kategorii již po šest let kraluje Tišnovský dětský domov, který perfektně nacvičil čísla z muzikálů Děti ráje, Noc na Karlštejně, Kapka medu pro Verunku či Antoinetta – královna Francie. Letos se tišňováci předvedli se skladbou Disco Inferno z Horečky sobotní noci.

divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_07Součástí odměny za vítězství v této kategorii je i vystoupení v Divadle Kalich se skutečnými profesionály. Dokonalý muzikálový servis si kluci i holky náležitě užili. Zpívat na profi porty a stát vedle opravdových muzikálových hvězd se jen tak někomu nepoštěstí. Na děvčata dokonce čekala péče maskérech. A pak už honem na pódium a před plné hlediště. Vystoupení dětí ohodnotil i Honza Kříž, představitel Tonyho a držitel ceny Thálie: „Musím před nimi smeknout, protože vím, co to je stát před publikem. Vím, jak lidi reagují na to, když jsou poprvé pod takto velkým tlakem. Byly ve světlech, byly před velkým živým publikem po velkém muzikálu… Musely být hrozně nervózní, ale zvládly to skvěle. Odvedly opravdu profesionální výkon, profesionálně zvládly nervy, bylo to s velkým respektem.“ I jeho herečtí kolegové Alžběta Bartošová, Jan Tenkrát nebo Juraj Bernáth a manželka Marie se shodli na tom, že děti podaly opravdu skvělý výkon.

divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_06Slovy chvály na své malé svěřence nešetřila ani samotná Hanka Kynychová. „Jsem na děti strašně pyšná. Vždycky mám trému za ně, jsou to velké nervy. Nejen proto, že děti před vyprodaným sálem uvádím na jeviště, ale také si přeji, aby se jim vystoupení povedlo. Sama vím, že tréma dělá svoje. Děti si ale vystoupení moc užily a tančily a zpívaly opravdu na jedničku. Moc děkuji Divadlu Kalich a panu Kocourkovi za tuto skvělou příležitost pro naše děti,“ shrnula s úsměvem Hanka Kynychová.

A co na to samotní dětští umělci? „Velmi si vážíme, že jsme opět mohly stát na velkém pódiu. Uvědomujeme si, že kdybychom byly ve svých rodinách, tak bychom tuto možnost nikdy nedostaly, navíc takovou možnost opravdu nemá každý! Běhal nám stejně jako každý rok mráz po zádech a prožívaly jsme úžasné pocity,“ shodují se děvčata Diana, Alenka, Iveta a Nikola.

Jak to na speciálním představení Horečka sobotní noci v Divadle Kalich vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací