Zoolander – recenze

zoolander_2001_plakatŽivot modela je vzácné zboží, které vyžaduje zvláštní péči.
 
 
 
Derek Zoolander je ikona pánského modelingu, třikrát v řadě získal titul model roku. Ke spokojenosti mu nic nechybí, možná jen uznání taťky horníka, který celý život dře rukama.  Stejně jako si většina herců trénuje příchod na červený koberec a děkovnou řeč na Oscary, i Zoolander si nakráčí na podium automaticky počtvrté, aniž by vnímal vyhlášení.  K jeho překvapení ho totiž poráží blonďatý hezoun Hansel neboli Jeníček, jehož největší zbraní je blonďatá hříva a koloběžka.

Svižná komedie si poměrně sympatickým způsobem utahuje ze zákulisí modelingu .Ze Zoolandera, který už pomalu vzdává celý život a hledá nový smysl bytí, si utahuje půl Ameriky, dokud si ho nenajme Mugati, jediný módní návrhář, který Dereka Zoolandera dosud odmítal. Je za tím skutečné módní přehlídka nebo se Zoolander zamotává do temného podsvětí?

Svižná komedie si poměrně sympatickým způsobem utahuje ze zákulisí modelingu a tak je potřeba k ní přistupovat. Když se snaží hudbou z osmdesátek ve zpomalených scénách vzbudit dojem, že jsme všichni v akčním filmu, musíme se smát. Zoolander není špičkový snímek oscarových kvalit a hlubokých myšlenek, sáhneme po něm o víkendovém odpoledni, když se chceme odreagovat. A k tomu účelu je ideální.

Tradiční one man show legendárního komika Bena Stillera, který film i zrežíroval, je narušená celou plejádou hvězd v cameo rolích. Sekunduje Owen Wilson s perfektní frizúrou, v ději se mihnou třeba David Bowie, Paris Hilton, Natalie Portman, Lenny Kravitz, Donald Trump nebo David Duchovny.
 
 

Je libo pohled „modrá ocel“?

zoolander_2001_foto_03
 
 

Stylový za každé situace!

zoolander_2001_foto_05
 
 

O tom, kdo je módní hvězda, tu rozhodne David Bowie!

zoolander_2001_foto_08
 
 

55%

Zoolander

Svižná komedie si poměrně sympatickým způsobem utahuje ze zákulisí modelingu a tak je potřeba k ní přistupovat. Zoolander není špičkový snímek oscarových kvalit a hlubokých myšlenek, sáhneme po něm o víkendovém odpoledni, když se chceme odreagovat. A k tomu účelu je ideální.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací