Teorie tygra – recenze

teorie_tygra_2016_plakat„Já jsem pastýř, který hlásá lásku k dobytku.“
 
 
 
Věděli jste, že rozvedení muži žijí o čtyři roky méně než ženy a trpí depresemi? Že rozvedený muž ztrácí na rozdíl od ženy smysl života a žena se raduje ze života? V nové české dramatické komedii Teorie tygra je podobných mouder spousta. Budou se jim smát ale muži i ženy?

Janovi jednoho krásného dne dojde trpělivost a vydá se na tak trochu netradiční cestu za svobodou.Režisér Radek Bajgar nás ve svém nejnovějším filmu seznámí s veterinářem Janem (Jiří Bartoška), který žije ve „šťastném“ manželském svazku. O všem rozhoduje jeho žena Olga (Eliška Balzerová), která přeci ví, co je pro jejího manžela nejlepší. A co si myslí on, není podstatné. Moudra týkajících se žen a mužů podložena stovkami statistik dokonce přednáší ve škole a vychovává tak novou generaci pečujících manželek a poslušných manželů. Říká se ale, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Janovi jednoho krásného dne dojde trpělivost a vydá se na tak trochu netradiční cestu za svobodou.

I když komedie začíná pohřbem, nejedná se o událost, u které bychom v tomto případě truchlili, ale spíše se pěkně pobavíme. Pokud vám tedy nevadí černý humor, kterého je Teorie tygra plná. Tento styl vtipů a humoru je příjemným osvěžením na poli českých komedií.

Během vyprávění tak máme možnost sledovat jednotlivé postavy (jejichž charaktery jsou záměrně přehnané), jak postupně nabírají nebo naopak ztrácejí půdu pod nohama. A podobné je to i s filmem. Od drzého startu se postupem času propracujeme k tak trochu alibistickému konci, který není úplně uvěřitelný.

Teorie tygra je tragikomedií, která nejen pobaví, ale nabídne i poetické záběry během sebepoznávacího putování a možná i trochu otevře oči všem lidem žijícím v páru. Nic se nesmí přehánět, a to ani na jednu stranu. Důležité je zůstat svůj a přitom to dovolit i tomu druhému.
 
 

Co se mu asi honí hlavou?

teorie_tygra_2016_foto_01
 
 

Pohřeb nemusí být konec, ale i začátek…

teorie_tygra_2016_foto_13
 
 

Pivo, chleba, bramborák a opečená klobáska, i takto může vypadat svoboda.

teorie_tygra_2016_foto_06
 
 

80%

Teorie tygra

Teorie tygra je tragikomedií, která nejen pobaví, ale nabídne i poetické záběry během sebepoznávacího putování a možná i trochu otevře oči všem lidem žijícím v páru. Nic se nesmí přehánět, a to ani na jednu stranu. Důležité je zůstat svůj a přitom to dovolit i tomu druhému.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací