Kniha džunglí / The Jungle Book – recenze

kniha_dzungli_2016_plakat2Naučte se ctít zákony džungle, může vám to zachránit život.
 
 
 
Vítejte v džungli! Přesně tato slova se vám budou drát na jazyk při sledování nejnovějšího zpracování textu Rudyarda Kiplinga Kniha džunglí. Malý lidský chlapec Mauglí je řízením osudu vytržen z lůna rodiny a ocitne se sám uprostřed pro člověka nelítostné džungle. Po pravdě, není tu úplně sám. Pod své ochranné tlapky si ho vezme vlčice Raksha, která ho vychovává jako vlastní mládě i spolu s ostatními vlčaty. Naopak po krku mu jde hrozivý tygr Šér Chán, který má s Mauglím nevyřízené účty. Naštěstí mu po boku stojí pardál Baghíra a medvěd Balú.

Režie vizuálně pozoruhodného snímku se chopil bodyguard Iron Mana a spolupracovník Vlka z Wall Street, herec, režisér, scénárista a producent Jon Favreau. A nutno podotknout, že se jedná o muže na pravém místě, protože Kniha džunglí je splněným audiovizuální snem všech animátorů, grafiků, designérů a tvůrců CGI triků. Až na opravdu vzácné okamžiky máme pocit, že jsme si nekoupili pouze lístek do kina, ale letenku, která nás odvezla doprostřed neprobádané krajiny plné divokých zvířat. Každý drápek, chloupek, pírko, lísteček i slina jsou opravdu jako živé.

Tvůrci věnovali veškerou pozornost tomu, aby vše vypadalo co nejreálněji…Toto na pohled skvostné dílo má obdobný problém, se kterým se potýkají obdobně laděné snímky. Tvůrci věnovali veškerou pozornost tomu, aby vše vypadalo co nejreálněji, že tak trochu zapomněli, kdo je cílovou skupinou snímku a servírují nám jednoduchý příběh bez jakýchkoliv překvapení. Tato pohádka je naprosto ideální pro všechny dětské diváky. Malé publikum ale neocení titěrnou práci na výsledném vzhledu. Navíc, zvířátka nejsou jenom roztomilá a občas dokáží nahnat pořádný strach.

Otevřete-li stránky filmové Knihy džunglí, naleznete na nich přesně to, co tvůrci slibují a na co nás lákají – bezchybný a téměř realistický výlet do nitra džungle. Všichni víme, že to je hlavním důvodem, proč nové zpracování Kiplingova notoricky známého příběhu vlastně vzniklo. A právě předloha je jediným problémem, se kterým se při sledování rodinného dobrodružného dramatu můžeme potýkat. Jednoduchost a známost toho, na co se díváme, může chvílemi nudit i přes perfektní zpracování.
 
 

Také bystě chtěli podobnou nafukovací matraci? Tahle vás sice ochrání, ale má i velkou spotřebu.

kniha_dzungli_2016_foto_02
 
 

Mauglí rozhodně patří do týmu Jacoba Blacka.

kniha_dzungli_2016_foto_14
 
 

Odpolední procházka s přáteli může vypadat i takto…

kniha_dzungli_2016_foto_11
 
 

80%

Kniha džunglí / The Jungle Book

Otevřete-li stránky filmové Knihy džunglí, naleznete na nich přesně to, co tvůrci slibují a na co nás lákají - bezchybný a téměř realistický výlet do nitra džungle. Všichni víme, že to je hlavním důvodem, proč nové zpracování Kiplingova notoricky známého příběhu vlastně vzniklo. A právě předloha je jediným problémem, se kterým se při sledování rodinného dobrodružného dramatu můžeme potýkat. Jednoduchost a známost toho, na co se díváme, může chvílemi nudit i přes perfektní zpracování.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací