S novinkami od Mladé fronty nahlédneme do historie i ženské mysli

mlada_frontaKos, Münninghoff, Mandausová i L. Scottová obohatí naše knihovničky.

V nakladatelství Mladá fronta vychází několik novinek, které bezesporu obohatí nejednu (nejen) domácí knihovničku. Na své si přijdou milovníci historie i oddechového čtení. Do první kategorie bezesporu patří Květen 1945 v jižních Čechách, který nás seznámí s novými místy a dramaty doby, kdy do jižních Čech přicházela svoboda. Prozkoumat budeme moci i publikaci Pokračovatel rodu, mapující historii tří generací Münninghoffů. Především pro ženy a dívky je připravena dávka zábavy a ponaučení v publikacích My dokonalé a S  Madame Chic na úrovni aneb Jak být elegantní každý den.

Květen 1945 v jižních Čechách

Autor: Vladimír Kos

Anotace:

Nová místa, nová dramata

Volné pokračování úspěšné fotografické publikace

Účastníci a svědkové květnového povstání a osvobození jižních Čech po sobě zanechali stovky dnes takřka zapomenutých fotografií. Ve volném pokračování beznadějně vyprodané fotokroniky Květen 1945 v jižních Čechách, jež v roce 2013 získala Prémii Miroslava Ivanova, nás autor seznamuje s novými místy a novými dramaty doby, kdy do jižních Čech přicházela svoboda. Popisky unikátních snímků vycházejí z dobových kronik a vyprávění pamětníků, a zobrazené děje citlivě zasazují do historických souvislostí.

Cena: 299 Kč

Vazba: vázaná bez přebalu

Počet stran: 280

Rozměry: 165 x 235 mm

kveten_1945_v_jiznich_cechach

Pokračovatel rodu

Autor: Alexander Münninghoff

Anotace:

Fascinující rodinná historie.

Autobiografická kniha založená na faktech a rodinných příbězích.

Rodinná kronika oceněná prestižní cenou Libris v kategorii nejlepší historická kniha roku 2015 líčí strhujícím způsobem historii tří generací Münninghoffů, která se klene přes druhou půli dvacátého století. Bizarní cesty příslušníků této nizozemsko-ruské rodiny vedou z luxusní vily v Lotyšsku do vyhnanství v Haagu, z východní fronty do barabizny v Brabantu, od bohatství k úpadku a někdy zase zpět. Na pozadí velkých evropských dějin se odehrává rodinné drama, jež je plodem dějinných zvratů zmítajících Evropou.

ALEXANDER MÜNNINGHOFF (*1944) je nizozemský novinář a spisovatel. Léta pracoval jako korespondent deníku Haagsche Courant v Moskvě, později působil také jako válečný korespondent v Kambodži, Salvádoru, Íránu a Iráku.

Cena: 279 Kč

Vazba: vázaná bez přebalu

Počet stran: 296

Rozměry: 140 x 210 mm

pokracovatel_rodu

My dokonalé

Autor: Klára Mandausová

Anotace:

Chcete zvednout náladu a zpříjemnit si den?

Zkuste novinku od autorky úspěšné Slunečnice!

Schováváme si igelitky, nevíme u kadeřnice kam s kabelkou, ukazujeme na školním srazu omylem vyfocený vlastní zadek, dáváme sluneční brýle do lednice, smažíme na octu místo na oleji, zobeme pilulky, protože ubližujeme růžovým poníkům, a posíláme bývalým láskám esemesky, jejichž obsah se za střízliva bojíme vyslovit i samy před sebou. Jsme dokonalé ženy. Občas hozené do komedie, někdy do dramatu…

KLÁRA MANDAUSOVÁ píše fejetony už téměř deset let. Nejdříve pro magazín Ona Dnes, později na svém blogu na serveru iDnes.cz, za který dostala v roce 2010 ocenění Blogerka roku. Jak sama říká, jsou pro usmání.

Cena: 249 Kč

Vazba: vázaná bez přebalu

Počet stran: 208

Rozměry: 130 x 200 mm

my_dokonale

S Madame Chic na úrovni
aneb Jak být elegantní každý den

Autor: Jennifer L. Scottová

Anotace:

Jennifer L. Scottovou už znáte z jejích předchozích knih, v nichž jste s úsměvem na rtech četli o čase, který strávila v Paříži u rodiny Chic. Madame Chic se stala její mentorkou i zdrojem celoživotní inspirace. Byla dokonalým ztělesněním úrovně jako takové, a to nejen díky správnému držení těla, elegantním šatům a vybraným způsobům, ale i neochvějné sebejistotě a kultivovanosti ve všem, co dělala. Jak jste si jistě všimli, úroveň je v současném uspěchaném světě velkou vzácností. S Madame Chic na úrovni si připomenete skrytou sílu vystupování s důstojností, laskavostí i půvabem. V této nádherně ilustrované, praktické a inspirativní knize plné tipů, seznamů a nápadů se mimo jiné zamyslíte nad vhodným oděvem na společenské události, nad dobrou péčí o vzhled i uměním konverzace. Dozvíte se, jak být správnou
hostitelkou i hostem i jak si vytvořit vhodné návyky a vlastní image. Zkrátka se naučíte být chic a na úrovni!

Cena: 269 Kč

Vazba: vázaná bez přebalu

Počet stran: 176

Rozměry: 145 x 185 mm

s_madame_chic_na_urovni

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací