Výstavy, besedy a unikátní snímky na 14. MFOF v Ostravě

MFOF_2016_obrČtyři ostravské zastávky nám nabídnou krásu, adrenalin, led, sníh i vyhřáté pláže.

Zahájení 14. Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se pomalu blíží a již nyní se můžeme těšit na malý předkrm. Od pondělí 3. října od 17 hodin do 31. října 2016 v ostravském Domě knihy Knihcentrum bude probíhat výstava Pavla Ševčíka s názvem Nejvzdálenější kampus České republiky, která mapuje jeho životní zážitek, kdy se stal prvním lékařem na stanici brněnské Masarykovy univerzity J.G. Mendela na ostrově James Ross v Antarktidě.

Samotný festival MFOF bude slavnostně zahájen v divadelním sále Domu kultury města Ostravy 7. října v 18:00. Připraven je bohatý program, kterým bude provázet filmař a cestovatel Petr Horký. Těšit se můžeme na vystoupení Dominika Fajkuse s Janem Hanouskem, Elis a Dalibor Mrázovi – Mrazíci, Tanečního souboru Puls s vystoupením Cestovní horečka a mnohé další. Seznámit se budeme moci i s čestným hostem Pavolem Rajtárem, který bude mít v sobotu 8. října v 17:00 besedu „Ludia a hory – Z života horského vodcu“. Zhlédnout budeme moci i film „Z lyžami na strechách sveta“.

Tím ale nabídka besed nekončí. Například v úterý 4. října v 18:00 zve Leopold Sulovský na vyprávění o Expedici Grónsko 2014. Jiří Kráčalík si pro nás na 6. října přichystal návštěvu pralesů s pijavicemi a buddhistických chrámů v Bangkoku a na 13. října komponovaný program jehož prostřednictvím nás zavede do dechberoucích oblastí pětitisícového pohoří v Tádžikistánu.

MFOF 2016 probíhá od 7. října do 10. prosince na více než 50 místech v České republice a na Slovensku. Hned první město nabídne celkem čtyři zastávky plné pozoruhodných zážitků (od 7. října v Domě kultury města Ostravy, od 19. října v Planetáriu Ostrava, od 2. do 4. listopadu obsadí MFOF kino Retrostar v Polance a nově od 3. do 5. listopadu v Michálkovicích).  Navíc, Dům kultury města Ostravy je jediným místem u nás i na Slovensku, kde bude uvedeno všech devadesát osm snímků letošního ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů.

MFOF_2016_BESEDA_TRANSIBIRSKA_MAGISTRALA1

MFOF_2016_BESEDA_PATAGONIABIKE

MFOF_2016_BESEDA_SRI_LANKA_KRACALIK

MFOF_2016_BESEDA_THAJSKO_KRACALIK

Co: 14. Mezinárodní festival outdoorových filmů

Kde: více než 40 měst v České a Slovenské republice

Kdy: 7. října – 10. prosince 2016

Podrobnosti: MFOF

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací