Dívka ve vlaku / The Girl on the Train – recenze

divka_ve_vlaku_2016_plakat_hlavniPaměť nás může zradit.

 
 
 
Rachel, Anna, Megan. Tři mladé ženy, které nemají na první pohled mnoho společného. Rachel (Emily Blunt) vedla dokonalý život s Tomem Watsonem (Justin Theroux) na adrese Beckett Road 15 až do chvíle, kdy nemohla otěhotnět. Žal začala utápět v alkoholu, manžel ji po stupňujících se opileckých excesech opustil. Teď jezdí kolem bývalého domova vlakem do práce a zpět. Na chvíli si neodpustí nahlédnout do oken a pozorovat bývalou milenku, dnes už manželku Annu (Rebecca Ferguson), jak zaujala její místo a stará se o dcerku Evie. O dva domy dál bydlí manželský pár, do jehož soukromí se také Rachel naskytne každý den pohled. Začne mít pocit, že dvojici zná, pojmenuje je Jason a Jess. Vypadají šťastně, mají všechno, co Rachel ztratila. Jednoho dne však na balkoně spatří Jess v objetí jiného muže.

Bohužel jakožto notorická alkoholička trpí výpadky paměti,Žena pocítí neuvěřitelný smutek a vztek, její imaginární představy o rodinné idylce se zhroutily. Zakrátko se Jess, ve skutečnosti Megan (Haley Bennett), pohřešuje. Detektivové Rachel vyslýchají, protože se občas v okolí potlouká opilá a obtěžuje Toma s Annou. S Megan a Scottem (Luke Evans) se nikdy osobně nesetkala, ale o jejich životě toho ví dost. Bohužel jakožto notorická alkoholička trpí výpadky paměti, nemůže si vzpomenout, s kým Megan viděla v den, kdy zmizela. Kontaktuje Scotta, čím dál tím víc se zaplétá do problému, který se jí netýká, ale nakonec ovlivní život mnoha lidí…

Dívka ve vlaku je často přirovnávána ke Zmizelé od Davida Finchera a neděje se tak bezdůvodně. Oba filmy dokážou pohltit komplikovaným příběhem, pohrát si s myslí, vyvolat mráz na zádech. Dívka ve vlaku je navíc zajímavá propojenými vztahy. V průběhu se dozvídáme, kdo měl co s kým, postavy mají spolu společného mnohem víc, než se na první pohled zdá. Příběh dlouhý 112 minut je totiž vyprávěn útržkovitě a zpřeházeně, události do sebe postupně zapadají jako puzzle a divák začíná přicházet záhadě na kloub. Tvůrci ale dokážou udržet maximální napětí, podezřelí jsou všichni.

Erin Cressida Wilson se při psaní scénáře k mysterióznímu thrilleru inspirovala stejnojmenným bestsellerem Pauly Hawkins. Režie se ujal Tate Taylor a k Černobílému světu připojil další kvalitní dílo. O specifickou atmosféru a úspěch Dívky ve vlaku se z velké části zasloužili herci. Emily Blunt v hlavní roli je neuvěřitelná. Může s rozmazanýma očima a nepřítomným pohledem působit odpudivě, ostatně je to alkoholička a stalkerka uvězněná v bludném kruhu zoufalství. Současně s ní soucítíme, protože zjistíme, co ji do takového stavu dostalo. Také se snaží z jakýchsi romantických pohnutek pomoci Scottovi, aby neztratil to, co ona. Lehce promiskuitní a maniodepresivní Megan ztvárnila půvabná Haley Bennett. I když je nejvíce pozornosti věnováno Rachel, ona představuje v příběhu klíčovou postavu. Trojici dominantních žen doplňuje Rebecca Ferguson, která v roli Anny měla šanci projevit se o něco méně než předešlé dvě herečky, nicméně usazenou ženušku zámožného manžela zahrála skvěle.

Popsat složitý thriller Dívka ve vlaku je obtížné, v některých chvílích zůstává divákovi rozum stát. Bezpochyby se jedná o jeden z nejvýraznějších filmů roku 2016, který si publikum získá velmi originálním nápadem. Příběh umí pohltit, toužíme se dozvědět, jak to doopravdy bylo, děj má spád. Propracované dialogy střídá akce, po skončení zůstanou ústa lehce pootevřená a hlava zmatená. Ideální pro fanoušky Zmizelé a podobných filmů a lidi, co se nebojí náročnějších děl.
 
 

Rachel vidí z vlaku více věcí, než jiní.

divka_ve_vlaku_2016_foto_07
 
 

Kde a jak skončila svůdná Megan?

divka_ve_vlaku_2016_bl_tr1
 
 

Její manžel je odhodlaný zjistit, co se stalo.

divka_ve_vlaku_2016_foto_08
 
 

80%

Dívka ve vlaku / The Girl on the Train

Popsat složitý thriller Dívka ve vlaku je obtížné, v některých chvílích zůstává divákovi rozum stát. Bezpochyby se jedná o jeden z nejvýraznějších filmů roku 2016, který si publikum získá velmi originálním nápadem. Příběh umí pohltit, toužíme se dozvědět, jak to doopravdy bylo, děj má spád. Propracované dialogy střídá akce, po skončení zůstanou ústa lehce pootevřená a hlava zmatená. Ideální pro fanoušky Zmizelé a podobných filmů a lidi, co se nebojí náročnějších děl.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací