Filmové události #15/23: Nový seriál ze světa Harryho Pottera i trailer k The Marvels

O víkendu pak proběhl čtvrtý ročník Comic-Con Prague.

Svět čar a kouzel se rozroste o nový pořad. Marvelovka Blade má hereckou posilu. V prvním traileru se představil snímek The Marvels. S ukázkou přišli i Peter Pan a Wendy. A klip nabídli i tvůrci pořadu Tenkrát poprvé. Na Cannes bude uveden nový film Pedra Almodóvara. V Praze se natáčí seriálová adaptace Interview s upírem. Uskutečnil se i čtvrtý ročník Comic-Con Prague.

#15/23

Knižní série o chlapci, který přežil, bude mít novou televizní adaptaci. Seriál má vzniknout na bázi populárních knih, kdy každá řada má být věnována jednomu ze sedmi dílů. Bude se tak jednat o novou verzi oblíbeného příběhu, který má za sebou i velmi úspěšnou osmidílnou filmovou sérii. Tvůrci tak budou muset přeobsadit postavy, které mají fanoušci vžité s jejich původními představiteli jako jsou Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson nebo Tom Felton a mnozí další, což mnozí považují za velmi těžký úkol.

Podobně rozrostlý svět má i MCU, do kterého se brzy přidá i nová filmová adaptace příběhů zabijáka upíru Bladea. Snímek má od uplynulého týdne novou hereckou posilu, kterou je Mia Goth, kterou můžete znát z filmů jako je Everest nebo Suspiria a dalších. Goth má v Bladeovi ztvárnit Lilith Drake, dceru Drákuly.

V prvním traileru se pak představila další očekávaná marvelovka The Marvels. V ní spojí síly Captain Marvel, Ms. Marvel a Monica Rambeau, které zjišťují, že jsou nějakým záhadným způsobem propojené. Ve snímku, jehož děj se má odehrávat převážně ve vesmíru, se kromě nich objeví i Nick Fury a další známé postavy. The Marvels mají vstoupit do kin letos v listopadu.

Ukázku nabídli i tvůrci snímku Peter Pan a Wendy. Ten je nejnovější hranou adaptací slavné pohádky, objeví se v ní například Jude Law jako kapitán Hook. Snímek bude k vidění na Disney+ již za necelý týden.

Novou řadu pak bude mít pořadu Netflixu Tenkrát poprvé. Jeho finální čtvrtou sezónu odhalil první spot, ve kterém se vrací všechny oblíbené postavy. Jak budou jejich osudy zpečetěny se dozvíme již na začátku června, kdy budou na Netflixu k dostání všechny epizody.

Na letošním festivalu v Cannes bude uveden nejnovější projekt španělského režiséra Pedra Almodóvara. Jedná se o krátkometrážní snímek Strange Way of Life. V tomto neonovém westernu se představí Ethan Hawke a Pedro Pascal, jak hlásá i nový plakát, který tvůrci nedávno uveřejnili.

Praha opět hostí zahraniční produkce. Podle nejnovějších informací se zde natáčí druhá řada pořadu Interview with the Vampire, který je televizní adaptací stejnojmenného populárního snímku (v němž se objevují Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst a Antonio Banderas) a novely. V pořadu, jehož první sezóna je k dostání skrze platformu AMC+, se hlavních rolí ujali Jacob Anderson a Sam Reid.

Na závěr týdne pak o víkendu proběhl čtvrtý ročník Comic-Con Prague. V rámci akce navštívily Prahu hvězdy jako Ian McDiarmid, Richard Dean Anderson, Danny Glover, Dan Fogler, Graham McTavish nebo Matt Ryan a mnozí další. Návštěvníci si také mohli užít již tradičně bohatý program, ve kterém nechyběly tematické besedy, cosplay, hry, soutěže nebo stánky s nejrůznějšími suvenýry.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací