Knihu Pět amerických prezidentů, česká babička a já pokřtila Eliška Hašková-Coolidge s vizáží první dámy

pet_americkych_prezidentu_knihaSklenky šampaňského se chopil bývalý prezident Microsoft Corporation pro Evropu Jan Mühlfeit.

 

Nakladatelství Mladá fronta koncem roku vydalo rozšířené vydání knihy vzpomínek Elišky Haškové Coolidge, která nese název Pět amerických prezidentů, česká babička a já. Kniha poprvé vyšla v roce 2005, kdy se stala bestsellerem. Tato autobiografická publikace obsahuje nespočet vzpomínek, zážitků, dokumentů, informací a fotografií z života ženy, která byla nejen asistentkou pěti amerických prezidentů, ale i silnou ženou v politických kruzích.

Na slavnostní křest rozšířeného vydání Pěti amerických prezidentů, české babičky a já v Paláci knih Luxor dorazila Eliška Hašková Coolidge ve stylovém a slušivém modrém kostýmku, ve kterém ji můžeme vidět i na přebalu knihy. S krátkým účesem a perličkami kolem krku autorka vypadala jako nefalšovaná americká první dáma. Do knihkupectví ji doprovodili Jan Mühlfeit, bývalý prezident Microsoft Corporation pro Evropu a Eva Vašková Čejková, zakladatelka ŽENY s.r.o.

„Knize bych popřál, aby se dobře prodávala, a aby lidi zanechala nejenom úspěšnými, ale i šťastnými, protože si myslím, že to tam je. Autorce přeji stále takovou odvahu, jakou měla při práci pro pět amerických prezidentů a při tom říct Mühlfeitovi, že vypadá jako italský cukrář. A aby jí to vydrželo“, pronesl při slavnostním přípitku Jan Mühlfeit. Po tomto aktu měli všichni přítomní jedinečnou možnost nechat si knihu podepsat.

Anotace knihy Pět amerických prezidentů, česká babička a já:

Nové doplněné a rozšířené vydání vzpomínek Elišky Haškové Coolidge, významné Češky, která se dokázala prosadit jak ve vrcholném politickém prostředí v USA, tak po revoluci i v bývalé vlasti. Rodačka z Prahy, emigrovala v roce 1950 do USA a je již dostatečně známo, že kariéru začala v Bílém domě, kde dlouho pracovala jako zvláštní asistentka pěti amerických prezidentů, dále ve vysokých pozicích na ministerstvu zahraničních věcí USA a v dalších důležitých amerických vládních organizacích. Dnes napomáhá společenským i podnikatelským kontaktům mezi Českou republikou a USA prostřednictvím své agentury Coolidge Consulting Services v Praze. Je čestnou členkou několika společností, působí v poradním sboru Zámku Liteň, v Leadership Council Americké obchodní komory. Je členkou Etické výchovy, o.p.s., iniciátorkou projektu ASET, působí ve správní radě Amerického institutu pro politické a ekonomické systémy (AIPES), je členkou fakulty Prague Leadership Institute, členkou kolegia mentoringového programu Minerva 21 a zakladatelkou organizace National Museum of Women in the Arts, Czech Republic. Již delší dobu působí v porotě Ocenění Českých Podnikatelek (OCP) společnosti Helas a je patronkou projektu Manuál úspěšné ženy – MUŽ. Intenzivně se věnuje umění a managementu společenského chování a diplomatického a byznysového protokolu. Vede kurzy etikety v češtině i angličtině pro veřejnost, firmy a státní správu. Etiketu učí dokonce i děti a teenagery.

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací