Rudolf Havlík natáčí komedii Franta mimozemšťan. V hlavní dvojroli se objeví Jakub Prachař

Mimozemský návštěvník přistane místo v Americe na Moravě.

Poklidný život malé moravské vesnice se změní ve chvíli, kdy místní atmosféru naruší podivný úkaz. Podle místního astronoma Blažeje (Filip Březina), zde přistál mimozemšťan. Jeho slova podtrhují záhadné kruhy na poli i divné chování souseda Franty (Jakub Prachař).

„Kdysi dávno, ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí,“ svěřil se režisér a scenárista Rudolf Havlík.

Natáčení nové komedie právě začalo a probíhat bude ve středočeských Sýkořicích, v Praze, v Brně a jeho okolí. Kromě Jakuba Prachaře v ústřední dvojroli se ve snímku dále představí Vasil Fridrich (starosta Picek), Erika Stárková (místní policistka Marková), Tereza Ramba (manželka Franty, který se chová, jako by ho někdo vyměnil), Kateřina Marie Fialová (tajemná Rebeka), Jiří Langmajer (generál Sokol) a další.

Režisér a scénárista Rudolf Havlík prozradil, že si komedie na půdorysu lehce absurdního příběhu pohrává se situacemi, které neumíme vysvětlit, možná se jich i bojíme, ale musíme najít způsob, jak se s nimi poprat. „Dělám si legraci ze všeho, co mi připadá důležité, protože humor je způsob, jak občas dostat na světlo složitější věci, které lidi mohou někdy pozlobit. Konspirační teorie, nevzdělanost, lenost, naše česká nerozhodnost a také trochu strach někomu pomoci, protože by se to mohlo obrátit proti nám. Přesto všechno ale všichni víme, že nakonec když chceme, dokážeme velké věci i my, Češi. A co teprve Moraváci. Na ty si žádný mimozemšťan nepřijde,“ dodává režisér Rudolf Havlík.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na únor 2024.

(Foto: Vojtěch Resler / Fénix Film)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací