57. Zlín Film Festival nám promítne filmy z 62 zemí světa

Pihatá a copatá Pipi autorky Astrid Lindgrenové nás bude provázet celým festivalem.
 
 
 
Koncem května odstartuje již 57. ročník Zlín Film Festivalu prezentující snímky určené pro děti a mládež. Dramaturgové programového oddělení tento rok opravdu nezaháleli, protože museli zhlédnout neuvěřitelných 2331 filmů. Do konečného výběru se dostalo 326 z nich, které uvidíme během devíti festivalových dnů. Vidět budeme moci tvorbu 62 zemí světa. Okusit budeme moci i kinematografii z exotických destinací, jako jsou Burkina Faso, Kypr, Bahamy,Kostarika, Libanon, Palestina či Sýrie.

Slavnostní zahájení Zlín Film Festivalu proběhne v pátek 26. května 2017 a jako otevírací film byl zvolen dokument o Hermíně Týrlové režiséra Pavla Jiráska. Diváci uvidí unikátní šedesátiminutovou festivalovou verzi.

K hlavním festivalovým tématům tento rok patří 20. ročník Salonu filmových klapek, Švýcarsko, Švédsko a také 110. výročí narození významné autorky Astrid Lindgren. Švédská sekce nabídne (mimo jiné) 37 celovečerních filmových snímků pro děti a mládež. „Rádi bychom přivítali ve Zlíně také zajímavé osobnosti švédské kinematografie. Oslovili jsme proto představitelku slavné Pipi, herečku Inger Nilsson. Svou účast nám potvrdil syn slavného švédského režiséra Ingmara Bergmana, Daniel, který je také režisér“, prozradila Markéta Pášmová.

Opomenuta nebude ani česká tvorba a čeští herci a tvůrci. Svoje hvězdy na chodníku slávy odhalí herečka Pavlína Mourková (Jak se točí Rozmarýny, Pan Tau, Zdivočelá země) a režisér, scénárista a herec Karel Smyczek (Lotrando a Zubejda, Sněženky a machři, Třetí patro). V závěru festivalu převezme ocenění za celoživotní přínos kinematografii pro děti a mládež kostýmní výtvarník Theodor Pištěk, který zde osobně uvede cenami ověnčený film Amadeus (1984).

 

Co: 57. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival

Kdy: 26. května – 3. června 2017

Kde: Zlín

Podrobnosti: ZFF

Jak to vypadalo na tiskové konferenci k 57. Zlín Film Festivalu, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací