Tucet knižních květnových novinky od Albatros Media plných rad, dobrodružství, magie i historie

Tento měsíc ze začteme do Fantastický zvířat, nového Jo Nesba, do středověkého komiksu i Mašinky Tomáše.
 
 
 
Mediální společnost Albatros Media a.s. nám každý měsíc předkládá novou nabídku knih určenou pro malé i velké, pro milovníky napětí, romantiky, pohádek i faktu. Květen samozřejmě nebude výjimkou. Vybrali jsme pro vás tucet novinek, se kterými strávíme nezapomenutelné chvíle. Hned v úvodu měsíce se prostřednictvím fantasy románu Bez srdce od Marissy Meyerové seznámíme s nejžádanější dívkou říše divů, Kutíme s Ondrou Kutilem nám prozradí jak na drobné opravy v domácnosti a Tomáš a jeho přátelé se vypořádají se Ztracenými zavazadly. V dalších dnech pronikneme do tajů přírody prostřednictvím Atlasu bylin, odhalíme i další případ z detektivní série od Jo Nesba pojmenovaný Žízeň a vydáme se Po stopách českých filmů a pohádek. V polovině května budeme studovat Fantastická zvířata a prolistujeme středověkou detektivku v komiksu Taven Bachtale – Buďte šťastni!. V druhé polovině měsíce dostaneme šanci odhalit Smrtící DNA a vzdělávat se jak prostřednictvím 1938 Neporaženi, tak s česko-anglickým Velkým Gatsbym. Měsíc lásky uzavřeme útěkem před svatbou ve Falešném polibku.

Bez srdce

Autor: Marissa Meyerová

Anotace:

Kniha od autorky jedné z nejoblíbenějších YA sérií Měsíční kroniky.

Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a o ruku ji chce požádat sám Král. Ona má ale jiné sny, netouží stát se Královnou. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují Královu nelibost a hněv jejích rodičů. Cath je však pevně odhodlaná zvolit si vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud jiné plány.

Cena: 349 Kč

Vazba: brožovaná lepená

Počet stran: 416

Rozměry: 140 x 210 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 01. 5. 2017

Kutíme s Ondrou Kutilem

Autor: Ondřej Dušek

Anotace:

Každý Čech je tak trošku kutil. A pokud ne, s touhle knihou se jím rozhodně stane!

Jak na drobné opravy v domácnosti, které lze zvládnou svépomocí, jednoduše a levně, vám prozradí kniha vycházející z populárního pořadu televize Stream.cz Ondra Kutil. Kniha mimo konkrétních návodů obsahuje také část, kde se dozvíte, jak vybírat nástroje a co by nemělo chybět ve spíži žádného začínajícího kutila. Naučíte se například to, jak pakovat trubkové závity, vyměnit prasklou dlaždici, vyměnit dveřní vložku, opravit kartuši v pákové baterii, spravit pant vylomený z nábytku a mnoho dalšího.

Cena: 299 Kč

Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Počet stran: 120

Rozměry: 210 x 270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 1. 5. 2017

Tomáš a jeho přátelé – Ztracená zavazadla

Anotace:

Na Sodor přijeli na dovolenou vévoda a vévodkyně z Boxfordu. Jenže Spencer je vezl tak rychle, že mu z vagonu vypadla všechna zavazadla a teď jsou rozházená po celém ostrově! Tlustý kontrolor potřebuje opravdu užitečnou mašinku, jako je Tomáš, která je zase najde. Pomůžete mu?

Cena: 119 Kč

Vazba: brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Počet stran: 24

Rozměry: 215 x 270 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 1. 5. 2017

Atlas bylin

Autor: Jana Drnková a Marta Knauerová

Anotace:

V knize naleznete více než 100 planě rostoucích druhů, které můžete najít v naší přírodě od časného jara až do pozdního podzimu. Rostliny jsou řazeny v knize abecedně, vždy podle barvy květů. Jednoduché určující znaky a fotografie pořízené v přirozeném prostředí pomohou k jejich snadnému určení všem, kdo se zajímají o přírodu a chtějí se o ní dozvědět něco více. Vezměte si knihu s sebou ven a poznávejte barevnou krásu, která nás obklopuje.

Cena: 249 Kč

Vazba: brožovaná, šitá nitmi

Počet stran: 144

Rozměry: 167 x 225 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 8. 5. 2017

Žízeň

Autor: Jo Nesbø

Anotace:

11. díl detektivní série plný nečekaných zvratů, Harryho sarkastických poznámek a svérázného chování.

Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo určité množství krve. A tak je Harry povolán zpět do služby. Dopátrat se pravdy není ani pro něj jednoduché. Navíc je postaven před zásadní dilema: dát přednost rodině, nebo vyšetřování.

Cena: 399 Kč

Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Počet stran: 600

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 11. 5. 2017

Po stopách českých filmů a pohádek

Autor: Radek Laudin

Anotace:

Zažijte atmosféru zámků, po kterých se procházely Popelka nebo princezna Lada. Vstupte do chalupy, ze které vyrazili za dobrodružstvím hrdinové pohádky Tři bratři nebo vystoupejte na hrad, kde pykal za svou ješitnost Anděl Páně. Obdivujte krásu vesnických stavení ze seriálu Doktor Martin nebo noblesu a atmosféru interiérů, ve kterých se natáčel seriál První republika. Vstupte zkrátka do míst, která důvěrně znáte, ale osobně jste je ještě nenavštívili.

Cena: 229 Kč

Vazba: brožovaná šitá s chlopněmi

Počet stran: 168

Rozměry: 148 x 210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 11. 5. 2017

 

Fantastická zvířata

Autor: J.K. Rowlingová

Anotace:

Jen teď mají mudlové možnost zjistit vše o kouzelných bytostech, nyní navíc v novém hábitě!

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.

Cena: 249 Kč

Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Počet stran: 144

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 15. 5. 2017

Taven Bachtale – Buďte šťastni!

Autor: Gutwirth, Michal Kocián

Anotace:

Středověká detektivka v komiksu.

V tomto komiksovém příběhu najdete všechno, co má správná detektivka z období středověku mít: mystiku, čarodějnictví, magii a akční scény. Údolím podél toku Berounky prochází rozvětvená rodina cikánů. Při neplánované zastávce pod hradem Libštejn zasáhne nečekaně významně do osudů jeho majitelů a stane se součástí pátrání po ztraceném dědici hradu. Jedná se o fiktivní příběh, odehrávající se v Čechách 16.století, v kulisách skutečných reálií a skutečných osob.

Cena: 499 Kč

Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Počet stran: 104

Rozměry: 210 x 297 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 15. 5. 2017

Smrtící DNA

Autor: Franck Thilliez

Anotace:

Ukrývá se tajemství zla v DNA? Odpoví kniha jednoho z nejúspěšnějších francouzských spisovatelů současnosti.

Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně…

Cena: 349 Kč

Vazba: vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Počet stran: 432

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 18. 5. 2017

1938 Neporaženi

Autor: Jan Drnek

Anotace:

Příběh této jedinečné historické mystifikace začíná přesně tam, kde skončila předchozí kniha 1938 Věrni zůstaneme,  tedy v noci 30. září, těsně předtím, než zazněly první výstřely války o Československo. Po odmítnutí mnichovské dohody i kapitulace byla válka s Německem nevyhnutelná, už nebylo otázkou zda, nýbrž kdy. Dechberoucí popis osudového střetnutí, plný propracovaných detailů jednotlivých bojových operací a lidských příběhů, je však také zajímavou úvahou na téma národního uvědomění a pospolitosti.

Cena: 399 Kč

Vazba: vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Počet stran: 480

Rozměry: 165 x 235 mm

Nakladatelstvi: CPress

Datum vydání: 22. 5. 2017

Velký Gatsby

The Great Gatsby

Autor: Anglictina.com

Anotace:

Mnozí z nás vzpomínají na některé z velkolepých filmových zpracování Fitzgeraldova úspěšného románu. Na okázalých večírcích se opět ponořte do rytmu jazzového věku a nahlédněte do života high society. Všechny texty jsou v angličtině. Nemusíte se však obávat, že byste textu neporozuměli. Je napsaný zjednodušenou angličtinou tak, aby vyhovoval potřebám čtenáře byť jen mírně pokročilého. Na každé stránce naleznete český zrcadlový překlad a na webu si můžete stáhnout nahrávku namluvenou rodilými mluvčími.

Cena: 299 Kč

Počet stran: 184

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: Edika

Datum vydání: 22. 5. 2017

Falešný polibek

Autor: Mary E. Pearsonová 

Anotace:

Království Morrigan je plné tradic a příběhů o dávném světě. Princezna Lia je ale nesnáší. Svatba s někým, koho nikdy nepotkala? Kvůli zajištění politického spojenectví? Má všeho po krk! A tak v den své svatby uteče a usadí se ve vzdálené vesnici. Tam se seznámí se dvěma záhadnými přitažlivými muži – princem, kterého si měla vzít, a vrahem s úkolem ji zabít. Obklopena tajemstvím a lží Lia odhalí skutečnosti, které otřesou jejím životem.

Cena: 299 Kč

Vazba: vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Počet stran: 368

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: CooBoo

Datum vydání: 29. 5. 2017

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací