Režisér David Balda natáčí nový film, jehož hlavním motivem je manipulace

Film vzniká v Praze i v zahraničí.

Režisér David Balda, jenž se v roce 2019 představil divákům svým debutovým snímkem Narušitel, nyní natáčí svůj nový celovečerní film. Projekt, jehož hlavním motivem je upozornit diváka na všudypřítomnou manipulaci se pyšní mezinárodním hereckým obsazením a českými i zahraničními lokacemi.

“V dnešní době obzvlášť je nutné varovat diváka před tím, aby se nenechal jednoduše manipulovat. My v tomto filmu manipulaci ukazujeme skrze různá tajná a mocenská společenství. Je to způsob, který je nadčasový a může fungovat v každé době. Zároveň si to drží atmosféru, která je pro diváka poutavá a zajímavá. Do příběhu jsme dali co nejvíce poselství, ale zároveň film děláme tak, aby zaujal co nejširší publikum. V Narušiteli byla hlavním tématem svoboda, s tímto filmem jsem chtěl jít o krok dál, což je manipulace,” svěřil se režisér David Balda.

Snímek začal vznikat již v druhé polovině března, a to v historickém centru Prahy, kde padla první klapka. Aktuálně se štáb stěhuje do zahraničí, konkrétně do italské Boloni, kde se část příběhu o manipulaci odehrává. Naopak poslední klapka by měla padnout v polovině července tohoto roku.

Režisér dále prozradil, že natáčení probíhá v angličtině, a to z několika důvodů. “Myšlenka filmu je natolik silná, že by byla škoda, aby se film vysílal jen v Českém a Slovenském teritoriu. Proto jsme do filmu obsadili známé zahraniční herce a mnoho českých známých a skvělých herců,“ uvedl Balda a dodal, že chtějí poselství filmu předat co největšímu publiku.

Celé herecké obsazení zatím není známé, ale pár jmen již tvůrci prozradili. Některých z rolí se chopili Predrag Bjelac (série Harry Potter, Gangster Ka), Paweł Deląg (Všechno nebo nic) nebo Anna Čtvrtníčková (Anděl Páně 2, Špindl 2).

(Foto: Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací