Žena v černém / The Woman in Black – recenze

 Neotvírejte dveře, které by měly zůstat zavřené.
 
 
James Watkins se zaměřil na napětí. Režíroval dva celovečerní snímky a oba se řadí do škatulek drama, thriller a horor. Tím první bylo divácky poměrně velmi kladně hodnocené Jezero smrti z roku 2008. Druhým počinem se stala Žena v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli.

Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) se živí jako právník a již několik let truchlí nad ztrátou milované ženy. Aby uživil sebe i svého syna, neodmítá ani ty nejsložitější případy. Jeden z úkolů ho dovede až do zapadlé vesničky a sídla Eel Marsh House. Bohužel netuší, že toto místo má temnou minulost, která nešetří nikoho.

Žena v černém je velmi minimalisticky pojatá a vyžaduje po divákovi, aby do hry zapojil svoji fantasii a představivost. Neukazuje vše na rovinu a v tom je její síla. Říká se, že dívka je více sexy, když je rafinovaně zakryta a neukazuje pozorovateli svoji nahotu v plné míře. A tím se řídil i režisér a udělal dobře. Téměř celý snímek je zahalen do opravdu husté atmosféry a i určitá předvídatelnost je vynahrazena napětím a povedeným závěrem. I když někdo může finále označit výrazem „podpásovka“.

Daniel Radcliffe se snaží zbavit kouzelnické nálepky, jizvy ve tvaru blesku a kulatých brýlí na nose. Bohužel mu to asi půjde pomaleji, než by si přál. I když působí starším a vyspělejším dojmem, může se stát, že několik minut budete vzpomínky na Harryho vytěsňovat z hlavy a těžko se sžívat s faktem, že je jeho postava regulérním otcem a ne lehkou parodií, jako na konci Relikvie smrti. Když se od všech těchto myšlenek oprostíte, již vás nic nebude rušit. Arthur Kipps se promění v mladého, hubeného, životem zkoušeného muže, který nese na svých bedrech více, než je schopen.

James Watkins natočil velmi slušný snímek, který nenudí, je plný napětí a vyžene vám z hlavy jakékoliv představy o tom, že byste chtěli sami přespat v opuštěném domě. Logické nepřesnosti vynahrazuje atmosférou a neotřepaným závěrem. Pokud máte rádi odhalování smrtonosných tajemství, určitě si nenechte Ženu v černém utéct.
 

Daniel Radcliffe opustil bezpečný přístav jménem Harry Potter a vydal se do světa.


 

Že by zarytá fanynka?


 

Někdo volí pánvičku, jiný zase starou dobrou sekyrku.


 

75%

Žena v černém / The Woman in Black

James Watkins natočil velmi slušný snímek, který nenudí, je plný napětí a vyžene vám z hlavy jakékoliv představy o tom, že byste chtěli sami přespat v opuštěném domě. Logické nepřesnosti vynahrazuje atmosférou a neotřepaným závěrem. Pokud máte rádi odhalování smrtonosných tajemství, určitě si nenechte Ženu v černém utéct.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací