Hynek Bočan a Milan Lasica budou oceněni na 45. Letní filmové škole Uherské Hradiště

Přijedou i Marek Kuboš, Cătălin Mitulescu a další hosté.
 
 
Již po pětačtyřicáté se do Uherského Hradiště v rámci Letní filmové školy sjedou milovníci filmů, tvůrci, herci či filmoví odborníci. K hlavním hostům letošního ročníku budou patřit významní představitele česko-slovenské kinematografie, a to režisér Hynek Bočan a herec Milan Lasica, kteří převezmou Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. V rámci programu LFŠ budeme moci zhlédnout nejzásadnější díla oceněných pánů, mezi kterými nesmí chybět Sladké hry minulého léta, Utíkejme, už jde!, Tři veteráni, Čest a sláva, Pasťák či Bumerang.

Z dalších hostů, kteří jsou již dnes potvrzeni, jmenujme například slovenského dokumentaristu Marka Kuboše. Pozvání dále přijal přední tvůrce rumunské nové vlny Cătălin Mitulescu, který na LFŠ představí svoji kompletní retrospektivu krátkých i celovečerních děl.

Velkým lákadlem letošního léta bude sekce Retrospektiva, která se zaměří na tvorbu velikána filmové režie klasického období amerického filmu Williama Wylera. Na velkém plátně si tak budeme moci vychutnat skvosty jako jsou Prázdniny v Římě nebo Ben Hur. Chybět nebude ani Němý film s živou hudbou, jež přinese městské symfonie či Půlnoční delikatesy, tentokrát plné krve a stylizované práce s kamerou.
K novinkám 45. LFŠ patří sekce Příběh jednoho filmu, kdy každé projekci bude předcházet kinolektorát s doplňujícími ukázkami a erudovaným komentářem. Program tento rok nabídne avantgardní klasiku Andaluský pes Luise Buñuela a přelomový akčňák Police Story Jackieho Chana.

Jak to vypadalo by tiskové konferenci 45. LFŠ Uherské Hradiště se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Co: Letní filmová škola Uherské Hradiště

Kdy: 26. července – 4. srpna 2019

Kde: Uherské Hradiště

Podrobnosti: lfs.cz

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací