Peter Bebjak po hororu Trhlina nabídne film Zpráva o nejslavnějším útěku z Osvětimi

Napětí, emoce i svědectví o vnitřní síle přinese nové celovečerní válečné drama.
 
 
Po povedeném mysteriózním hororu Trhlina se režisér Peter Bebjak pustil do práce na válečném dramatu Zpráva, jež nám přiblíží útěk mladých židovských vězňů Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrby z přísně střeženého koncentračního tábora Osvětim. Slovensko-německo-český koprodukční snímek byl právě dotočen a nyní na tvůrce čekají postprodukční práce.

Celovečerní film Zpráva se natáčel na Slovensku i v České republice a nabídne nejen mnoho napětí a emocí, ale i svědectví o vnitřní síle mladého muže, který se postavil zvrácenému systému. Cílem tvůrců je oslovit především mladé diváky a přiblížit jim bílé místo našich dějin v kontextu evropské civilizace.

Scénář vznikl podle autobiografického Wetzlerova románu Co Dante neviděl a pochází z pera Josefa Paštéky a Petera Bebjaka. Herce oblékla držitelka Českého lva (Masaryk) a několika cen Slnko v sieti (Toman, Křižáček, Masaryk, Líbánky) kostýmní výtvarnice Katarína Štrbová Bieliková. Ústředních rolí se chopili Noël Czuczor a Peter Ondrejička. Ve snímku se dále představí Jan Nedbal, Ondřej Malý, Wojciech Mecwaldowski, Kamil Nozynski, Jacek Beler, Christoph Bach, Florian Panzner, Lars Rudolph a další.

Premiéra válečného dramatu Zpráva je v českých kinech naplánovaná na podzim roku 2020.

(Foto: archiv filmu Zpráva)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací