Moore a Crudup se rozpovídali o filmu Po svatbě a Beáta Rajská propojila film s módou

Jitka Schneiderová připila na dobrou věc.
 
 
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary nabízí, jako každý rok, pestrý program, který zaujme filmové fanoušky, podporovatele dobrých skutků i vyznavače umění. V jeden den lze proto absolvovat popovídání s hollywoodskými hvězdami jako je Billy Crudup či Julianne Moore, připít si na dobrou věc a podpořit tak neziskovou organizaci – Hledáme rodiče nebo být svědkem módní show Beáty Rajské propojující film s módou a líčením.

Zahajovací snímek Po svatbě (After the Wedding), který osobně uvedli režisér Bart Freundlich a herci Julianne Moore a Billy Crudup, byl hlavním tématem tiskové konference, na kterou zmíněná trojice dorazila v dobré náladě. Drama Po svatbě vypráví příběh dvou silných ženských postav. Režisér snímku uvedl, že se mu na příběhu líbí fakt, že tu nejsou žádní hrdinové, ale ani zlosynové. „Bylo zajímavé hrát ve filmu, kde si každý mysli, že udělal správné rozhodnutí,“ uvedla na toto téma Moore. Crudup dodal, že každá z postav ve filmu řekne: „Udělal jsem, co jsem mohl.“

Julianne Moore navíc přiblížila svoje pocity ze slavnostního otevření MFF KV. Prozradila, že byla nadšená z vystoupení akrobatů. Byla ale i nervózní, a to, když měla promluvit o svém manželovi a jeho filmu. Festival, který si tolik váží filmu, se ji líbí a byla nadšená z toho, že si ho mohla užít s rodinou.

Herci, herečky a tvůrci ovšem nesedí pouze v přítmí kinosálů, ale podporují i dobrou věc. Tento rok Moët & Chandon ve spolupráci s MFF Karlovy Vary, přispěje finanční částkou na neziskovou organizaci Hledáme rodiče. Již tradičně bude věnována částka odrážející ročník festivalu z prodeje elegantní mini lahvičky. V čele s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a Jitkou Schneiderovou přišla podpořit tuto filantropickou iniciativu celá řada známých osobností, a to například Iva Kubelková, Jana Plodková, Aňa Geislerová, Hana Vagnerová, Matěj Ruppert, Jitka Čvančarová s manželem Petrem Čadkem, Lenka Krobotová, Jiří Dvořák a mnozí další.

Filmová tématika pronikla i do módy. Nejnovější kolekce Beáty Rajské Delirium 20 byla inspirovaná filmem, a především pohádkovými motivy. Dle autorky se v přísných límcích a volánech, tříčtvrtečních kabátcích či velkých anglických kabátech odráží viktoriánská Anglii, malebnost kouzelné pěstounky Mary Poppins či energie showmana P. T. Barnuma. „Proměna ošklivého káčátka v krásnou labuť už dávno nepatří jen do světa pohádek, ale je třeba si uvědomit, jak křehká je tato hranice. Z mého pohledu je totiž tak nenápadná, jako rozdíl mezi kachnou a husou,“ dodala módní návrhářka. Motiv filmu pronikl i do make-upu modelek, protože o líčení se postarali vizážisté Dermacol, značky, jež vznikla na půdě barrandovských filmových studií. Po růžovém koberci se prošla nejen Aneta Vignerová či Taťána Makarenko, ale například i Iva Kubelková s dcerou Natálií Jiráskovou.

Jak to na tiskové konferenci, Přípitku na dobrou věc a módní přehlídce vypadalo, se můžete podívat ve fotogaleriích na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací