Rozhovor: Roman Vaněk vypráví o natáčení seriálu Zmlsané dějiny na premiéře dílu Rosolka

Na filmovém festivalu vyrostl bar, kde se podával likér z hmyzožravé rostliny.
 
 
V rámci 54. MFF Karlovy Vary byl ve slavnostní premiéře promítnut šestý díl seriálu Zmlsané dějiny. Tentokrát se sběratel historických kuchařek a jídelních lístků Roman Vaněk pustil do přípravy zapomenutého likéru vyrobeného z hmyzožravé rostliny rosnatky obvejčité. Premiérový díl Rosolka v tamním Mall.cz Parku uvedla početná herecká, tvůrčí a odborná delegace, a to Roman Vaněk, lihovarník Martin Žufánek, expert na dějiny stravování Martin Franc a světový barman Pavel Tvaroh.

Romana Vaňka jsme se po ochutnání koktejlu s likérem Rosolka zeptali nejen na to, jak moc bylo těžké bylo vyrobit nápoj podle receptury z 19. století, ale i to, co je na natáčení Zmlsaných dějin, které nám umožnili připravit si Kapří jazýčky či Kapouna nejtěžší. A další dva díly ze série se blíží. Vaněk sice neprozradil, co se tentokrát bude vařit, ale na natáčení osmého dílu se velmi těžší, protože se splní jeho velké přání.

Jak to na slavnostní premiéře Rosolky vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu. Rozhovor naleznete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací