Severské filmové čtvrtky: Novou sezónu otevře islandské drama Rodiče

„Tři rodiče, tři komplikované vztahy k dětem, k partnerům i k sobě samému. “
 
 
Po letní pauze startuje nová sezóna a do kina Evald se vrací Severské filmové čtvrtky. Pořadatelé si pro nás připravili snímek, který barvitě líčí touhy, naděje, radosti a bolesti spojené s rodičovstvím. Promítat se bude černobílý islandský snímek Rodiče.

Drama Rodiče režiséra Ragnara Bragasona je volným pokračováním jeho úspěšného filmu Děti. Tentokrát se seznámíme se zubařem Óskarem, který touží po vlastním potomkovi. Co se stane, když zjistí, co tkví za jeho neštěstím? Nahlédneme i do soukromí makléře Einara, jenž bydlí v hotelu a toužebně vyčkává na telefonát od své manželky.

„Snímek, oceněný hned čtyřmi islandskými filmovými cenami Edda, představí divákům Severských filmových čtvrtků například příběh Katrín, matky, která na osm let opustila své dítě. Teď chce svého jedenáctiletého syna zpět, ale odříznout se od problematické minulosti pro ni není vůbec snadné,“ přibližuje další část zápletky Martina Kašparová ze Skandinávského domu.

Chybět nebude tradiční krátký úvod před filmovou projekcí.

Co: Severské filmové čtvrtky – Korso

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 5. září 2019 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Rodiče:

V černobílém snímku o nadějích a bolestech, jež s sebou přináší rodičovství, se prolínají osudy tří postav. Ženatý zubař Oscar vychovává manželčiny dvě děti, ale zoufale touží po vlastním potomkovi. Úspěšný makléř Einar si neví rady se svým životem, který se mu rozpadá pod rukama. I Katrin Roseová, jež chce po návratu ze Švédska získat zpět jedenáctiletého syna, stojí znovu na startovní čáře.

Režie: Ragnar Bragason

Hrají: Ingvar Sigurðsson, Nanna Kristín Magnúsdóttir, Víkingur Kristjánsson, Þrúður Vilhjálmsdóttir, Þröstur Leó Gunnarsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir a další

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací