Ondřej Trojan oblékl Ivana Trojana do křiklavé košile a naplno se pustil do natáčení filmu Bourák

Víte, co se stane, když spojíte Varnsdorf, Rumburk, Šluknov a Krásnou Lípu? Odpověď zní: „Šlukdorf“.
 
 
Přesně tak pojmenoval režisér Ondřej Trojan a scénárista Petr Jarchovský fiktivní městečko na severu Čech, kde se odehrává děj komedie Bourák. V pondělí v severočeském Varnsdorfu odstartovala hlavní část natáčení. Ondřej a Ivan Trojanovi se tak mohli naplno ponořit do práce na svém prvním společném filmu.

Filmaři se tentokrát přesunuli na vrakoviště, kterému vládne správce Zlaťák (Ady Hajdu). Maskérka Jana Bílková a kostymérka Tereza Kučerová se zejména vyřádily na postavě samotného Bouráka, kterého hraje Ivan Trojan. Džíny, křiklavá košile, obnošená kožená bunda, sluneční brýle, výrazná přezka na pásku s kytarou a nápisem „music“ a účes jako Elvis Presley dotvářejí dokonale image padesátníka, který odmítá dospět, jezdí oprýskaným Cadillacem a miluje rock’n roll. Ale ani ostatní herci nezůstali ušetřeni.

I když má Ivan Trojan na svém kontě nespočet filmů, je pro něho tento projekt něčím novým a výjimečným, protože poprvé natáčí se svým bratrem Ondřejem Trojanem. „Ondřej jako starší bratr měl už v dětství tendenci mě lehce ponižovat a ubližovat mi, takže si myslím, že si řekl, že se k tomu na starý kolena vrátí a bude mě trýznit tímhle způsobem,“ vysvětlil herec, proč si myslí, že Ondřej Trojan nabídl roli Bouráka právě jemu.

V dalších rolích se představí Kristýna Boková, Veronika Marková, Jiří Macháček, Kateřina Winterová, Jiří Šimek, Petra Nesvačilová, Alena Pajtinková, Kryštof Hádek, Jaromír Dulava, Petra Polnišová, Milan Ondrík, Jaroslav Róna, Aleš Najbrt a další. Premira v českých kinech je naplánovaná na jaro 2020.

(Foto: Bára Lockefeer pro T.H.A.)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací