Slavní oslavenci: Kdo z hollywoodských hvězd má v září narozeniny?

Kteří slavní herci budou tento měsíc sfoukávat svíčky?
 
 
Kdopak ze známých osobností zapíjí narozeniny v září? Tady máte malou nápovědu formou jejich slavných rolí: pan Darcy, Frida, Neo, Batman, Charlie, Bilbo Pytlík. Nebo třeba jeden krásný manželský pár, který má narozeniny shodou okolností ve stejný den. Poznali jste všechny? A jste zvědaví, kdo další bude o rok starší? 

Salma Hayek je mexická herečka, kterou si většina lidí vybaví díky jejímu půvabu, ale přitom se jí podařilo prosadit jak v Hollywoodu, tak jako režisérce a producentce. Jedním z největších úspěchů kariéry pro ni byl její srdcový projekt Frida o slavné malířce, oceněný dvěma Oscary. Salmu si vybavíme také z Desperada nebo Tenkrát v Mexiku. 2. září jí bylo 53 let. Ve stejný den a o rok více slaví Kanaďan Keanu Reeves, který svou slavnou roli Nea v Matrixu už překoná jen těžko. Fanoušky si ale získal už filmy Nebezpečná rychlost, Ďáblův advokát, a v posledních letech Johnem Wickem. Je známý svým skromným stylem života bez hvězdných manýrů a skandálů. To se nedá říct o Charliem Sheenovi, jehož jméno je spíš jejich synonymem. Narodil se o jeden den a jeden rok později než Keanu. Fanoušci ho mají rádi hlavně díky komediálnímu talentu, který naplno předváděl v parodiích Žhavé výstřely a seriálu Dva a půl chlapa, který stál především na jeho postavě. Je synem Martina Sheena, se kterým si zahráli otce a syna v dalším seriálu, Kurz sebeovládání. 

Michaela Keatona si většina diváků pamatuje jako Batmana v režii Tima Burtona, ale zabodoval také v posledních pár letech například snímky Birdman, Spotlight nebo Zakladatel. 5. září oslaví 68 let. O den později bude mít Idris Elba 47. narozeniny. Tento Brit má na kontě téměř 100 hereckých zářezů, ale mezi hereckou elitu se vyhoupl až v posledních pár letech, bezpochyby mu v tom pomohl Thor a jeho dvě pokračování. Fanynky si ho jistě užily i po boku Kate Winslet v dramatu Hora mezi námi a šuškalo se o něm jako o možném novém Jamesi Bondovi. 8. září bude o rok víc, 48 let, dalšímu Britovi. Martin Freeman může za svůj největší úspěch považovat nejspíš roli v Hobitovi, ale fanoušci ho mají rádi především ze seriálů Kancl a Sherlock. I jeho menší role v Lásce nebeské je těžko zapomenutelná.

(Foto z filmů: Divoši, Hora mezi námi, Hobit: Bitva pěti armád)

V posledně zmiňovaném filmu si zahráli i další dva výrazní zástupci britských herců, kteří v jiném filmu bojovali o srdce zmatené boubelky, která moc pije, kouří a neustále si něco píše do deníku… Poznali jste? Deník Bridget Jonesové zůstává jedním z nejpopulárnějších filmů Hugha Granta i Colina Firtha. Hugh oslaví 9. září 59. narozeniny a do srdcí diváků se zapsal filmy Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill, Rozum a cit nebo Jak na věc. Zdá se to neuvěřitelné, ale Colin Firth se narodil přesně o den později. Známe ho také z Dívky s perlou, Mamma Mia!, Královy řeči a Kingsman: Tajná služba a Zlatý kruh.

Pokud jste fanoušci komedií, tyhle oslavence určitě znáte. Adam Sandler oslaví 9. září 53. narozeniny. Mezi jeho nejpopulárnější filmy patří Velký táta, 50x a stále poprvé a Zkus mě rozesmát. Fanoušci Jasona Sudeikise zase ocenili jeho komediální talent v Šéfech na zabití a Millerových na tripu. 18. září mu bude 44 let. Bill Murray sice zdaleka nehraje jen v komediích, ale třeba Krotitelé duchů nebo Na Hromnice o den více prostě patří ke klasikám. 21. září mu bude 69 let a snad nás ještě potěší mnoha skvělými snímky, ke kterým patří Ztraceno v překladu, Miluj souseda svého, nebo některá ze spoluprací s Wesem Andersonem. Podobným případem je Will Smith, i když začínal jako komediální herec, dnes je jeho fanouškům jasné, že může hrát i ve sci-fi nebo dramatu. Hvězda Mužů v černém, Dne nezávislosti, Bright či Aladina bude 25. září zapíjet 51. narozeniny. Zachary Levi zatím takovou sbírku rolí nemá, ale třeba se to změní, když se letos prohnal kiny jako Shazam! Gratulujeme ke 39. narozeninám, které oslaví 29. září. O dva roky starší je Tom Hardy, slavící 15. 9., kterému se také kariéra pořádně rozjela až po komiksovém snímku (Temný rytíř povstal). Poté následoval Šílený Max: Zběsilá cesta, REVENANT Zmrtvýchvstání, Dunkerk, Venom, a do budoucna se jistě máme také ještě na co těšit.

(Foto z filmů: Mamma Mia! Here We Go Again, Dovolená za trest, Miluj souseda svého, Collateral Beauty: Druhá šance, Dítě číslo 44)

Krásný manželský pár Michaela Douglase a Catherine Zeta-Jones od sebe dělí sice 25 let, ale spojuje je datum narození: 25. září. Syn Kirka Douglase letos oslaví 75. narozeniny a z jeho rozsáhlé kinematografie můžeme vypíchnout Wall Street, Volný pád, Hru, nebo Liberace! Jeho velšská choť, slavící padesátku, září spíše po boku manžela než na filmovém plátně, ale i tak si ji můžeme pamatovat ze Zorra, Terminálu či Koření života.

71. narozeniny čekají 19. září Jeremyho Ironse. Britský herec si vždy vybíral role z různých žánrů, tu velkofilm, tady zase nezávislý projekt. Připomeňme si Lolitu, Božskou Julii a Casanovu. O tři roky starší je Tommy Lee Jones, který slaví 15. září. Vyniknul v Uprchlíkovi či Mužích v černém, zahrál si také v jednom z nejméně úspěšných Batmanů. Nejnověji ho uvidíme v Ad Astra po boku Brada Pitta.

Na závěr tu máme celou řadu krásných dam, pro které je věk jen bezvýznamné číslo, protože jejich talent i charisma ho vždy převálcují. Monica Bellucci (Maléna, Umučení Krista, Spectre) oslaví 30. září 55. narozeniny, Marion Cotillard (Edith Piaf, Spojenci, Temný rytíř povstal) ve stejný den 44. narozeniny. Gwyneth Paltrow (Iron Man, Zamilovaný Shakespeare, Talentovaný pan Ripley) bude mít 27. září 47 let. Michelle Williams (Prokletý ostrov, Místo u moře, Venom) sfoukne 39 svíček 9. 9. A Naomi Watts (Mulholland Drive, Kruh, 21 gramů) bude mít 51 let 28. září. A protože nezapomínáme ani na herecké legendy, přejeme vše nejlepší také Brigitte Bardott, která ve stejný den oslaví 85. narozeniny, a Sophii Loren, která stejnou číslovku zapije o 8 dní dříve. 

(Foto z filmů: Red 2, Muži v černém 3, Mortdecai: Grandiózní případ, Rock’n Roll, Tři generace)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací