Rozhovor: Tomáš Klus pokřtil kytarovými trsátky svůj zpěvník Já, písničkář – Potřetí

Jako kmotry si pozval legendární duo Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.
 
 
Na Střeleckém ostrově v Praze se konal koncert písničkáře Tomáše Kluse. Toto vystoupení bylo ovšem neobyčejné, protože před tím, než zazněli tóny první písně, proběhl slavnostní křest jeho zpěvníku Já, písničkář – Potřetí. Popřát knize hodně úspěchů a pokřtít ji přišla dvojice slavných umělců, a to Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř. Akci si nenechaly ujít ani další slavné osobnosti.

Já, písničkář – Potřetí je zpěvník, který obsahuje texty a noty všech písní z posledních dvou Tomášových alb Anat život není a Spolu. Tomáš Klus nám během krátkého rozhovoru prozradil několik zajímavostí. „K té poslední desce tam mám ke každé písni tzv. rubriku Zpoza písní, kde se snažím mapovat to, jakým způsobem ta píseň vznikla anebo co pro mě znamená. Zkrátka, ukazuji tam její pozadí,“ řekl Klus. Písničky jsou doplněny ilustracemi od umělce a tatéra Ondrashe. V rozhovoru se dozvíte, zda Tomáš Klus uvažuje o tom, že by se nechal Ondrashem tetovat.

Zpěvník Já, písničkář – Potřetí pokřtili kytarovými trsátky Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř. Nešlo se tedy nezeptat, proč právě tato legendární dvojice? „Přál jsem si to moc, protože je miluji, uznávám, uctívám a nesmírně si jich vážím. A navíc, protože poslední deska se jmenuje Spolu a oni jsou pro mě zosobněním slova ‚spolu'“, vysvětlil Tomáš Klus. Oblíbeného písničkáře přišel podpořit nejen celý jeho tým, ale i manželka Tamara Klusová či zpěvačka Anna K.

Celý rozhovor s Tomášem Klusem naleznete na YouTube kanálu ČK LIVE. Fotogalerie z akce je k vidění i ve fotogalerii na našem oficiálním FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací