Rodinná komedie Strašidla Zdeňka Trošky vznikala na místě, kde se natáčel film Wanted s Jamesem McAvoyem a Angelinou Jolie

Ledová voda, návštěva zubní ordinace i dům, kde Angelina Jolie vystřelila osudovou kulku.
 
 
Po sérii vesnických komedií se Zdeněk Troška pustil do pohádkového filmu pro celou rodinu Strašidla. Natáčelo se v okolí Prahy, a to i na místech, kde vznikaly hollywoodské trháky. Na české herce čekaly nejen propracované kostýmy a masky, ale i natáčení v chladu a ledové vodě.

Režisér Zdeněk Troška prozradil, že jeho cílem bylo natočit snímek, u kterého se divák potěší, pobaví a uvidí krásné lidi, krásné dekorace a kostýmy. O vzhled postav se postaraly maskérka Nevena Thielová a kostymérka Lucie Ulíková. Herec Karel Dobrý, který hraje upíra Ignáce dokonce musel k zubaři, aby mu mohli udělat otisky a posléze vyrobit speciální náhradu s prodlouženými špičáky. Drobné nepříjemnosti čekaly i na ostatní herce. „Je tu vodník a ten topil lidi. Vystupuje nebo zalézá do jezera. V září, začátkem října musel být pan Jiří Dvořák velice statečný, protože se potápěl a vycházel z bazénu s ledovou vodou. Měli jsme strach, aby nám neonemocněl, ale naštěstí všechno dobře dopadlo,“ svěřil se Troška. Se zimou se musela popasovat i krásná Sara Sandeva, která i přes nízké teploty oblékla lehounké šatičky a jako víla tančila v zámecké zahradě.

Filmování probíhalo především v okolí Prahy, aby štáb a herci nemuseli přejíždět celou republiku. Záběry interiéru starého domu byly natočeny v bývalém cukrovaru, kde vznikaly i hollywoodské trháky. Probíhalo zde například natáčení akčního krimi Wanted, ve kterém si zahráli James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie a další.

Rodinný film Strašidla, jež připomíná klasické snímky, jako jsou Jak utopit doktora Mráčka nebo Saxana, nás seznámí s rodinou hejkala Huga, kterého hraje Bronislav Kotiš. Ten bydlí se svou manželkou čarodějnicí (Tereza Kostková), tchýní (Carmen Mayerová), dětmi (Nela Řehořová a Petr Šimčák), vílou (Sára Sandeva) a komorníkem vodníkem (Jiří Dvořák) ve starém domě na konci města. Dům ovšem patří městu, a to po rodince chce, aby platila nájem. Strašidla se tak budou muset zapojit do pracovního procesu. Ve filmu dále uvidíme Vladimíra Polívku, Terezu Bebarovou, Václava Postráneckého, Annu Polívkovou, Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta Petra Čtvrtníčka, Janu Bernáškovou a další.

Fotogalerie z natáčení filmu Strašidla v bývalém cukrovaru:

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací