Filmové události #38/19: Nabarvené ptáče bude možná na Oscarech a Iron Man v Black Widow

Co dalšího nám přinesl uplynulý týden?
 
 
Například nový plakát k Birds of Prey. Dále tu pak máme i druhý oficiální trailer ke komedii Na nože. S novou ukázkou přišel i Zombieland 2. V klipu k Le Mans ’66 se zase předvedli Matt Damon a Christian Bale. S posledním trailerem pak přišel Netflix ke svému seriálu Raising Dion. Na druhou stranu Amazon bude v Praze točit epické fantasy The Wheel of Time.

#38/19

České drama Nabarvené ptáče nedávno oslavilo úspěchy na Filmovém festivalu v Benátkách, kde si tvůrci odnesli ocenění od studentské poroty Film pro UNICEF. Nyní se toto válečné drama chystá do boje o Oscara. Česká televizní a filmová akademie poslala snímek Václava Marhoula jako českou reprezentaci na nominaci na Oscara za nejlepší zahraniční film. Toho naposledy Češi získali v roce 1996 za Kolju. Nominace na Oscara budou oznámeny 13. ledna 2020.

Již v březnu 2020, krátce po zmíněných Oscarech, se do kin chystá nejnovější marvelovka Black Widow. Ta bude sledovat osud titulní hrdinky před událostmi z prvních Avengers, jedná se tak o prequel. Nedávno tvůrci oznámili, že ve snímku bude mít cameo i Robert Downey jr. jako Iron Man, což potěšilo mnohé fanoušky, neboť jde o jednu z nejoblíbenějších postav MCU.

Na druhé straně konkurenční studio DC zveřejnilo první oficiálně plakát k, též ženskému superhrdinskému snímku, Birds of Prey: Podivuhodná proměna Harley Quinn. Ten zobrazuje hlavní postavu Harley Quinn (Margot Robbie), které kolem hlavy poletují ptáčci. V kinech pak bude tento počin k vidění již začátkem února.

(Zdroj: impawards.com)

Co by to však bylo za týden bez trailerů? A tak tu nejprve máme druhou oficiální ukázku ke krimi komedii Na nože. Ta sleduje detektiva, který vyšetřuje vraždu patriarchy excentrické a bojovné rodiny. Objevují se tu herci jako je Chris Evans, Katherine Langford, Toni Collette, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Christopher Plummer nebo Don Johnson.  Do českých kin se pak snímek chystá již koncem letošního listopadu.

S dalším trailerem přišlo pokračovaní k akční hororové komedii Zombieland. Pokračování nesoucí podtitul Rána jistoty vrací na plátna protagonisty (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin a Emma Stone) přesně po deseti letech od prvního dobrodružství. Čtveřice tentokráte projde zmatkem přes Bílý dům a srdce země a střetne s četnými novými zombie. O zábavu tak bude postaráno. Fanoušci se na tuto jízdu mohou těšit tematicky těsně před Halloweenem.

Další klip přinesli tvůrci životopisného dramatu Le Mans ’66. To vypráví strhující příběh o tom, jak konstruktér aut Carroll Shelby (Matt Damon) a britský jezdec Ken Mills (Christian Bale) postavili pro automobilku Ford revoluční závodní auto, aby mohli zvítězit nad Enzem Ferrarim v závodu 24 Le Mans ve Francii roku 1966. Poutavé drama podle skutečných událostí dorazí do kin 14. listopadu.

Poslední trailer se pak váže k novému seriálu z dílen Netflixu. To si na začátek října připravilo sci-fi seriál Raising Dion. To sleduje osud malého Dion, jehož ovdovělá matka zjišťuje, že její syn má superschopnosti. Mimo jiné se zde má objevit i Michael B. Jordan.

Konkurenční streamovací servis Amazon zase chystá dobrodružné fantasy Wheel of Time, které plánuje natáčet v Praze. Jedná se o dlouho očekávanou adaptaci stejnojmenných románů Roberta Jordana. Natáčení v našem hlavním městě již začalo a mělo by potrvat až do května 2020. Hlavní hvězdou pořadu je britská herečka Rosamund Pike, vedle ní se tu pak objeví Barney Harris, Daniel Henney, Madeleine Madden, Zoë Robins, Marcus Rutherford a Josha Stradowski. Po Carnival Row, které mělo nedávno premiéru, se jedná o již druhý projekt z dílen Amazon natáčený v České republice.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací