Eva Urbaníková přibližuje nejen film Příliš osobní známost, ale prozrazuje i název další knihy, která zamíří do kin

 „Snažíme se o laskavý humor.“
 
 
Slovenská spisovatelka Eva Urbaníková není na knižním a ani filmovém poli žádným nováčkem. Na svém kontě má již několik desítek knih, z nichž mnohé byly přeloženy i do češtiny. Před několika lety navázala spolupráci s režisérkou Martou Ferencovou a my jsme tak mohli začátkem roku 2017 v kinech sledovat příchody Lindy, Vandy a Jakuba ve snímku Všechno nebo nic. Nyní do kin vstupuje autorčin další bestseller, a to romantická komedie Příliš osobní známost.

„Byl to výsledek několika týdenních debat mezi mnou, režisérkou Martou a producentem Peterem Núňezem, kdy jsme hledali knížku, která by unesla i filmový příběh a měla potenciál na to, abychom tam něco připsali. Vylučovací metodou jsme přišli na tuto knížku a všichni jsme se na ní shodli,“ vysvětlila Eva Urbaníková důvod, proč po Všechno nebo nic přišla řada právě Příliš osobní známost. Oba filmy mají podobnou atmosféru a styl humoru, ale spisovatelka a spoluautorka scénáře prozradila, že v tomto případě na diváky čeká i trochu vážnější téma.

V centru dění se ocitají tři silné ženské příběh a ženské postavy, které ztvárnily tři talentované herečky, a to Eliška Balzerová, Tatiana Dyková a Petra Hřebíčková, která hrála již ve Všechno nebo nic. Na první pohled by se dalo říct, že si komedie bude utahovat především z mužů, ale není tomu tak. „Děláme si legraci i ze žen, protože v žádném vztahu to není tak, že by jeden byl zlý a druhý dobrý. Vždy je to jak na houpačce a jsou na to dva,“ upřesnila Evita a dodala, že by byla velmi ráda, kdyby kromě humoru pronikla na povrch i další myšlenka: „Velmi jsme se snažili ukázat, že ženy sice mají milovat své muže, svoje děti, svoje rodiče, svoji práci a všechno možné okolo, ale mají milovat hlavně sebe.“

I když Příliš osobní známost vstupuje právě teď do kin, Eva Urbaníková se svěřila, že už s Martou Ferencovou pracují na dalším filmu, který má už hotový scénář a téměř i obsazení. Mělo by se jednat, dle autorčiných slov, o polobláznivou komedii na motivy knihy V lete ti poviem, ako sa mám. Celý rozhovor s Evou Urbaníkovou naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací