Na ČT proběhne speciální debata Země v nouzi s Romanem Prymulou, Karlem Raškem a dalšími odborníky

Hosty bude zpovídat moderátor Dan Stach.
 
 
Vzhledem k aktuální situaci se rozhodla Česká televize připravit na čtvrteční večer speciální debatu Země v nouzi s podtitulem „Jak teď a kudy dál?“. Moderátor Dan Stach bude pokládat otázky týkající se nákazy koronavirem, vyvinutí možného léku či jak Evropa zvládá danou situaci.

„Chceme popsat současnou situaci, ale také se podívat na možný budoucí vývoj a hledání léku. Pro řešení krize jsou potřeba odborníci z různých oblastí, a proto nabídneme jejich názory a zkušenosti. Zajímá nás dosavadní největší úspěchy v boji s nemocí i největší chyby, které se staly,“ přiblížil debatu moderátor pořadu Daniel Stach z vědecké redakce České televize. Řešit se ale budou i psychologické a sociální dopady na společnost, možnosti prevence či nejčastější mýty.

Pozvání k rozpravě přijala celá řada oborníků, a to Roman Prymula (epidemiolog a předseda Ústředního krizového štábu), Karel Raška (česko-americký virolog, který se podílel na výzkumu HIV a jehož otec pomohl vymýtit pravé neštovice), Zdeněk Hostomský (biochemik, předseda Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR, bývalý šéf výzkumu rakoviny Pfizer), Tomáš Šebek (odborník na distanční medicínu, lékař, který byl na třech misích Lékařů bez hranic), Helena Horská (ekonomka) a Štěpán Vymětal (psycholog ze stálého výboru pro psychologii krizí, katastrof a traumatu Evropské federace psychologických asociací).

Debata proběhne v přímém přenosu ve čtvrtek 19. 3. 2020 od 20:00 souběžně na programech ČT1 i ČT24.

(Foto: Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací