Knižní březnové novinky zaženou nudu i špatnou náladu

Nenaplněná manželství, vlastnoručně vyrobené likéry i výuka angličtiny.
 
 
Letošní březen přináší nejen jaro, ale i spoustu času stráveného doma, protože celý svět postihla pandemie koronaviru. Pokud bojujete s nudou, můžete sáhnout i po některé z knižních novinek od Albatros Media. Kluci a holky se aktuálně učí doma. S domácí výukou pomůže i jazyková učebnice Učte se s příběhy – Angličtina na 5 minut či encyklopedie Jak se stavěly divy světa. Po dobře odvedených domácích úkolech se o slovo hlásí knihy plné pohádek, zábavy a dobrodružství. Ti nejmenší ocení Čteme s obrázky – Veselé bajky. Kluci a holky se mohou ponořit do publikace Neuvěřitelné příběhy zvířecích hrdinů. Chybět nesmí ani poctivá dávka fantasy pro děti a mládež, a to například Zlodějská přísaha (ze světa Kronik Pozůstalých) a temný fantasy román Krásky o společnosti, která staví krásu nadevše. Ochuzeni nezůstanou ani dospělí čtenáři. A začneme s láskou. Love story Královská láska: Kontroverzní princezna nás seznámí s moderní princeznou Adeline a kniha Ke hvězdám a ještě dál přinese (možná) odpověď na otázku v čem vězí skutečné štěstí. Napětí nabídne thriller Ženy bez slitování. Naopak humor v sobě skrývá knížka Po práci je pořád legrace. Začíst se budeme moci i do životopisu Sen o Zeleném domě. Domácí kutilové a hospodyňky bezesporu ocení moderní kuchařku Domácí výroba likérů.

Zlodějská přísaha

Autor: Mary E. Pearsonová

Anotace:

„Druhý díl série Zlodějský tanec ze světa Kronik Pozůstalých“

Kazi a Jase vyšli z předchozích dobrodružství silnější a zamilovanější než kdy dřív. Čeká na ně nový život – Ballengerovi už nebudou psanci, jejich území se stane oficiálním královstvím a všem dalším výzvám budou čelit společně. Na zpáteční cestě jsou však během útoku rozděleni. Oba tak musí zachovat chladnou hlavu mezi nepřáteli a hledat spojence na těch nejnepravděpodobnějších místech. A nad hlavou se jim vznáší stín smrti…

Cena: 369 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 416

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 2. 3. 2020

Ženy bez slitování

Autor: Camilla Läckberg

Anotace:

„Tři mrtví manželé = tři osvobozené ženy?“

Ingrid se vzdala slibně rozjeté kariéry, aby podpořila svého manžela. Teď však zjistila, že ji podvádí. Birgitta se vyhýbá lékařským prohlídkám. Jen tak si nikdo nevšimne modřin, které na jejím těle zanechaly manželovy rány. Viktoria se přestěhovala z Ruska, aby si vzala muže, kterého potkala na internetu. Její nový manžel je ale úplně jiný, než čekala. Tři různé ženy, tři manželství plná chladu a násilí. Vyřeší to tři dokonalé vraždy?

Cena: 249 Kč

Žánr: čtení pro ženy, thriller

Počet stran: 136

Rozměry: 125×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 5. 3. 2020

Krásky

Autor: Dhonielle Claytonová

Anotace:

„Temný fantasy román o společnosti, která staví krásu nadevše“

V honosném světě Orléans je krása tou nejvyšší hodnotou. Lidé se zde rodí šedí a pouze uctívané Krásky mohou díky svým schopnostem měnit jejich zevnějšek i povahu. Camellii však nestačí být Kráskou, chce být nejlepší a sloužit královské rodině. Po příchodu do paláce zjistí, že je objektem temných zájmů, jež mohou její schopnosti zneužít pro zvrácené účely. Čeká ji nepředstavitelná volba… a v sázce bude osud celého Orléansu.

Cena: 369 Kč

Žánr: YA sci-fi a dystopie, YA fantasy

Počet stran: 448

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi:  Fragment

Datum vydání: 5. 3. 2020

Královská láska: Kontroverzní princezna

 

Autor: Jodi Ellen Malpasová

Anotace:

„Nezkrotil ji královský protokol. Zkrotí ji láska?“

Moderní princezna Adeline, dcera anglického krále, cítí, jak se před objektivy fotografů a pod neustálým dohledem královských poradců pomalu dusí. Nový život do žil jí vlije až náhodné setkání s Joshem Jamesonem, úžasným hollywoodským hercem. Půjde jen o krátký, i když pořádně žhavý flirt, nebo o skutečnou lásku? A má Adeline tolik odvahy, aby si svůj nový vztah prosadila navzdory všem? Dozvíte se v prvním díle minisérie Královská láska od oblíbené autorky ženských romancí Jodi Ellen Malpasové.

Cena: 399 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story, světová próza

Počet stran: 424

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 5. 3. 2020

Čteme s obrázky – Veselé bajky

Autor: Tetourová Marie

Anotace:

„Podporujte přirozený rozvoj čtenářských dovedností svých dětí. Díky komplexnímu čtenářskému systému z nakladatelství Fragment budou číst jako draci!“

Máte doma předškoláka nebo začínajícího čtenáře? Zasmějte se spolu s ním veselým bajkám a rozvíjejte jeho vnímání. Krásné obrázky, které nahrazují slova v textu, udrží jeho pozornost a čtení se stane zábavou. Dítě se může aktivně zapojit a „číst“ pomocí obrázků. Naučí se tak sledovat text a seznámí se s velkými písmeny abecedy. Kniha je vhodná také pro prvňáčky, kteří se učí číst genetickou metodou.

Cena: 199 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 56

Rozměry: 205×288 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 12. 3. 2020

Domácí výroba likérů

Autor: Rita Vitt

Anotace:

„Tekutá esence přírody v lahvičce“

Vyzkouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů. Pochutnejte si například na likéru z borůvkových květů, likéru z květů pampelišky nebo z jitrocele. Nechte se inspirovat jemnými příchutěmi i netradičními kombinacemi.

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 128

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 16. 3. 2020

Neuvěřitelné příběhy zvířecích hrdinů

Autor: Mike Unwin

Anotace:

„Neovládají lidskou řeč – jejich činy však mluví za vše.“

Je pes nejlepší přítel člověka? Chovají se sloni jako v porcelánu? Jsou kočky vychytralé? Lidé o zvířatech říkají nejrůznější věci, ale my vám představíme jen skutečné příběhy těch nejodvážnějších hvězd zvířecí říše. Zvířecí hrdinové všech tvarů a velikostí prošli náročnými zkouškami a prokázali neuvěřitelnou odvahu, obětavost a vynalézavost při záchraně lidských životů. Jejich osudy napříč historií světa vás zaručeně dojmou, poučí i pobaví.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy o zvířatech

Počet stran: 96

Rozměry: 185×250 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 16. 3. 2020

Učte se s příběhy – Angličtina na 5 minut

Autor: Dominic Butler

Anotace:

„Pohodový způsob, jak se opravdu něco naučit!“

Máte 5 minut? Tak je využijte! Máme pro vás 20 krátkých a vtipných příběhů, díky kterým poznáte Anglii, její obyvatele i místní zvyky. Za každým příběhem najdete přehlednou myšlenkovou mapu se slovíčky, takže pokud jste si nebyli jisti jejich významem nebo jste je neznali, od teď si je jednou provždy zapamatujete. Tak se do toho pusťte, snadněji už to nejde!

Cena: 229 Kč

Žánr: jazykové učebnice, jazyky pro samouky

Počet stran: 128

Rozměry: 125×190 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 19. 3. 2020

Sen o Zeleném domě

Autor: Liz Rosenbergová

Anotace:

„Objevná biografie autorky milované série o Anně ze Zeleného domu.“

Milujete příběhy Anny ze Zeleného domu a chtěli byste se dozvědět víc o tom, jak vznikaly? Pak se musíte začíst do životopisu jejich autorky Lucy Maud Montgomeryové, kterou potkal neméně barvitý a dramatický osud. S touto biografií určenou dospívajícím i dospělým čtenářům poznáte fascinující osobnost pozoruhodné spisovatelky, která i přes každodenní útrapy, jimž musela čelit, dokázala svými knihami okouzlit miliony čtenářů z celého světa.

Cena: 299 Kč

Žánr: životopis

Počet stran: 240

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 23. 3. 2020

Ke hvězdám a ještě dál

Autor: Marilyse Trécourt

Anotace:

„Co kdybyste měla kouzelnou moc splnit si každé přání?“

Estelle nemůže spát a při brouzdání po netu narazí na stránku, která slibuje splnit každé přání. Zasní se: „Přála bych si krásného, okouzlujícího a pozorného manžela – jako je Brad Pitt.“ A druhý den ráno se vedle Brada probudí. Neprotestuje. Kdo by taky protestoval? Nakonec Estelle zjistí, že se upsala k internetovému programu plnění snů. Postupně si pak přeje další a další věci, ale i když se její život mění doslova k jejímu obrazu, pořád není spokojená. Tak v čem vězí skutečné štěstí?

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 288

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 26. 3. 2020

Po práci je pořád legrace

Autor: Jan Nejedlý, Jakub Šofar

Anotace:

„Poplujte na vlnách humoru do hlubin kapitalistovy duše!“

Jak na pořádný Český nákup? Jedině vozem Čalfa Romeo! Pokračování úspěšné trilogie, které se tentokrát zaměřuje na lidový humor z období budování kapitalismu. Plebejská tvořivost zůstala stejně vtipná a neúprosná: Zesměšňuje papaláše, namyšlené celebrity, kýčovité seriály, aušusové výrobky a vůbec vše, co stojí za výsměch. Připomeňte si události, které byly ještě nedávno přítomností. Smíchy se budete za soukromé vlastnictví popadat!

Cena: 349 Kč

Žánr: humor ostatní

Počet stran: 208

Rozměry: 205×205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 26. 3. 2020

Jak se stavěly divy světa

Autor: Ludmila Hénková

Anotace:

„Pojďme se podívat jak vznikaly monumenty starověku.“

Každý byl jedinečný, jeho krásu a velkolepost opěvovali největší básníci a spisovatelé své doby, všichni toužili spatřit na vlastní oči… divy světa. Vždyť každý z nich sestává z tolika maličkostí, drobných úkonů, každodenní lopoty a především vytrvalého úsilí ať už s pomocí strojů, nebo bez nich.

Cena: 269 Kč

Žánr: encyklopedie

Počet stran: 56

Rozměry: 240×320 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 30. 3. 2020

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací