Seriál plný vášně a intrik Versailles zpestří televizním divákům sobotní a nedělní večery

„Romantika, politické intriky, dokonce i něco jako Kriminálka Versailles.”
 
 
Na televizní kanál Prima LOVE míří seriál Versailles, který je označován jako jeden z nejdražších televizních pořadů natočených ve Francii. Tři série čítající celkem 30 epizod umožňují divákům okusit syrový pohled na svět plný vášně a intrik.  V ústředních rolích se představí George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Evan Williams, Stuart Bowman, Alexia Giordano, Noémie Schmidt, Elisa Lasowski a další.

První série zachycuje začátek výstavby zámku Versailles mezi lety 1667 až 1670. Druhá začíná o čtyři roky později a představuje dalších deset let vlády Ludvíka XIV., jeho střet s Vilémem III. Oranžským a travičskou aféru – skandální sérii vražd ve Versailles. Poslední přibližuje následující čtyři roky vlády Ludvíka XIV., jeho střet s habsburským císařem Leopoldem I., příběh tajuplného Muže se železnou maskou a potíže s protestanty. 

Hlavní role Ludvíka XIV. se chopil George Blagden, kterého můžeme znát i ze seriálu Vikingové. Herec pocházející z Velké Británie říká, že v seriálu Versailles je všechno: „Romantika, politické intriky, dokonce i něco jako Kriminálka Versailles.”

Natáčení probíhalo nejen přímo zámku Versailles, ale také v zahradách zámku Château de Champs-sur-Marne a v prostorách zámků Château de Janvry, Château de Lésigny, Château de Maisons-Laffitte, Château de Pierrefonds, Château de Sceaux, Château de Vigny, Vaux-le-Vicomte a komuny Rambouillet, které většinou představovaly Versailles v různých stadiích přestavby. Seriál Versailles se bude vysílat od 18. dubna 2020 každou sobotu a neděli ve 22.00 na Prima LOVE.

(Foto: seriál Versailles, Prima LOVE)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací