Recenze: Zákeřná setkání recyklují staré nápady. Napětí jim však nechybí

Jaká je hranice mezi posedlostí a šílenstvím?   


 
 
Na to tentokrát odpoví drama Petera Sullivana uvedené na Netflixu. A přestože je odpověď dopředu jasná, neboť film recykluje mnohokrát použitou triviální zápletku, o napětí a tíseň nouze nebude.

Ambiciózní právnička Ellie (Nia Long) má po krk života ve městě a napětí spojeného s vyhrocenými kauzami, které dennodenně řeší. S manželem Marcusem (Stephen Bishop) se tak rozhodne přesunout do domu na klidném pobřeží. Má to ale háček.

Do života se jí totiž připlete známost z dávné minulosti, právník David (Omar Epps). Jak se ukáže, David je do Ellie dlouho zamilovaný a myšlenky na společnou budoucnost se nehodlá vzdát. Jak moc? Řekněme, že se nebojí jít přes mrtvoly.

Za povšimnutí stojí herecký výkon Omara Eppse.Výrazným, ihned rozpoznatelným handicapem snímku je předvídatelnost daná dějovou linkou, která byla v historii filmu zrecyklovaná skoro tolikrát jako Romeo a Julie. Před vyhořením ale tvůrce tentokrát uchránila spolehlivá kamera a dobře zvolený hudební podkres. Ty společně pomáhají gradovat napětí, a to navzdory tomu, že každý asi tuší, co se v příští minutě stane.

Za povšimnutí stojí herecký výkon Omara Eppse, který je mnohým divákům známý ze seriálu Doktor House. V Zákeřných setkáních se ukazuje v naprosto odlišné poloze, a role vyšinutého padoucha mu překvapivě sedí. Jeho úpěnlivé naléhání na Ellie je dokonce natolik přesvědčivé, že člověk během pár minut zapomene, že nějaký doktor Eric Foreman vůbec existuje. Klobouk dolů.

Od nového filmu Petera Sullivana se tak ničeho kdoví jak převratného nedočkáme. Na druhou stranu ale příliš nezklame, jde střední cestou a vsází na jistotu. A diváka u obrazovky udrží, přestože není zcela jasné, jak se mu to vlastně povede.
 

Jedna nevinná sklenička. Jak pro koho.


 

Takhle odevzdaně člověk čeká, až film skončí, přestože ví, jak dopadne.


 

Marcus a Ellie nemají zpočátku ani ponětí, s jak nebezpečným člověkem mají tu čest.


 

55%

Zákeřná setkání / Fatal Affair

Od nového filmu Petera Sullivana se tak ničeho kdoví jak převratného nedočkáme. Na druhou stranu ale příliš nezklame, jde střední cestou a vsází na jistotu. A diváka u obrazovky udrží, přestože není zcela jasné, jak se mu to vlastně povede.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací