Dnes večer začíná vysílat nový televizní kanál Televize NAŽIVO

Inscenace a koncerty, živá talkshow, výukové programy pro děti i rodiče…
 
 
Dnes, tedy v pátek 20. listopadu 2020 ožije kultura. Prostřednictvím pozemního digitálního vysílání se program televizního kanálu Televize NAŽIVO dostane zdarma do 3 miliónů domácností a propojí živou kulturu s diváky u obrazovek. Diváci se mohou těšit na aktuální živou divadelní, hudební i dětskou tvorbu včetně exkluzivního formátu Film Naživo. Vysílání bude otevřeno kabaretem Pot a Lesk v přímém přenosu od 20:00 hodin.

Unikátní na projektu je fakt, že se vše (koncerty, talkshow, divadelní inscenace, znělky, a dokonce i reklamy) opravdu odehrává teď a tady. Při sledování tak můžeme být svědky přeřeků, přešlapů a opravdového adrenalinu i štěstí vystupujících.

V rámci programu nalezneme výukový program Domanéž, kde se děti i dospělí budou moci naučit cirkusovým technikám, důvěře i preciznosti, živou Talk Show inspirovanou programem Vosto5, inscenace a koncerty zasazené do živého světa, koktejl toho nejlepšího ze scén českých kabaretů a tanečních sálů Late Night Show, živé hrané reklamy a mnoho dalšího. Konkrétně se představí například umělci z Cirk La Putyka, Jatek78, Amerikánky, Vosto5, Divadla Na zábradlí či Divadla Minor. V plánu jsou koncerty Lenky Dusilové, České filharmonie nebo Báry Polákové.

„Věřím, že jsme během první vlny pandemie objevili cesty, skrze které dokážeme kinematografickou formou divákům zprostředkovat živou kulturu jako alternativní prožitek a nikoli jeho redukci. Smyslem našeho vzájemného inspirování se a naší tvorby není postavit vlastní televizi. Ta má být prostředkem služby a povinnosti vycházející z podstaty naší práce, kterou je zprostředkování živé kultury lidem, kteří ji potřebují. Jako protiváhu svým těžkým osudům a strachu vyvolávaném oficiální komunikací pandemie, která nás rozděluje a staví jednoho proti druhému jako svého potencionálního vraha. Smyslem je služba, jež v ideálním světě – v čase krize – vykonává veřejnoprávní televize. V České republice to musíme dělat my sami,” vysvětluje vznik Televize NAŽIVO Viktor Tauš.

Vedle živého vysílání Televize NAŽIVO bude fungovat i placený archiv již odvysílaných pořadů, který bude pomáhat. Polovina příspěvku bude věnována jednotlivým souborům. Zbylých 50 % bude využito na vznik nových pořadů.

(Foto: Televize NAŽIVO, Jiří Šeda)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací