Recenze Rohy: Danielu Radcliffovi narostou magické rohy. Hon na vraha zastíní krvelačný kýč

Bůh mu nepomohl, a tak zasáhl někdo jiný. 
 
 
Zatoužili jste někdy po tom, aby vám každý říkal pravdu? Ig Perrish (Daniel Radcliffe) tuto výjimečnou schopnost má. Není to však jen tak. Poté, co někdo zavraždí jeho překrásnou přítelkyni se mu na hlavě jednoho rána objeví podivné rohy. A Ig si brzy uvědomí, že právě díky nim bude možná schopný vypátrat, kdo připravil o život jeho životní lásku.

Ať působí příběh o nešťastném mladíkovi, nad kterým se slituje sám ďábel, jakkoliv lákavě, snímek režiséra Alexandra Aji známého snímky Piraňa 3D nebo Hory mají oči, parametry hororové podívané skutečně splňuje, ovšem jinak, než by si člověk představoval.

Daniel Radcliffe předvádí mimořádný výkon.Na jednu stranu zde Daniel Radcliffe předvádí mimořádný výkon, když v roli psychicky nestabilního a poměrně vyšinutého Iga působí tak autenticky, že člověk úplně zapomene, že dva roky před natočením Rohů ještě zápasil v kouzelnickém světe s Lordem Voldemortem. Radcliffovi role zbídačeného chlapce, který žal utápí v alkoholu a neváhá si kopnout do kdejaké relikvie skutečně přistála. Není se čemu divit. V domnění, že právě on a jedině on rusovlásku Merrin zabil, se od něj odvrátí i jeho nejbližší.

Na druhou stranu ale všechno to, co mohl Radcliffe v roli Iga předvést, značně limituje scénář, který se ze začátku zdá originální, ale brzy film promění v tuctový fantasy krvák, kde se kamera až příliš bezdůvodně zaměří na praskající kosti, propíchnutá břicha a utnuté hlavy. To nejzajímavější, co mohly Rohy nabídnout, se ztratí v přibývajícím počtu nesmyslných scén a hloupých dialogů.

Nejbolestivější rána pro diváka ale pravděpodobně nenastane v moment, kdy odhalí naprosto nedůmyslně ukrytého vraha asi tak o polovinu filmu dříve, než se to podaří hlavnímu hrdinovi. Tu si totiž chystá Alexandre Aja až na závěr, který se nese ve znamení „předvést v co nejkratším čase co nejvíce fantasy prvků“, jakých je štáb schopen.

Bohužel zmatené proměny z anděla na ďábla ani ustřelené hlavy nebudou asi to, kvůli čemu se člověk odhodlá si Rohy pustit. Ze záhady, kdo zabil Igovu milou se tak záhy stane rozjímání o tom, jak moc se dá zkazit dobrý námět. V tom Rohy suverénně excelují.
 

Ig má idylický život. Skvělou rodinu, úžasnou přítelkyni. Najednou přijde o všechno.


 

Prvoplánovější biblické odkazy si Aja vybrat nemohl.


 

Doslova pekelná filmová jízda…


 

55%

Rohy / Horns

Bohužel zmatené proměny z anděla na ďábla ani ustřelené hlavy nebudou asi to, kvůli čemu se člověk odhodlá si Rohy pustit. Ze záhady, kdo zabil Igovu milou se tak záhy stane rozjímání o tom, jak moc se dá zkazit dobrý námět. V tom Rohy suverénně excelují.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací