Pauhofovou, Vašáryovou či Norisovou ve filmu Šťastný nový rok oblékla Sandra Žigová, osobní stylistka Zuzany Čaputové

Hory, slunce, sníh i živý medvěd.
 
 
Je tomu prakticky rok, kdy do českých kin vstoupila romantická komedie Šťastný nový rok. Tvůrci se tehdy rozhodli tematicky těsně před Vánoci uspořádat slavnostní premiéru s bohatou hereckou a tvůrčí delegací, protože děj filmu začíná  před Štědrým dnem a končí na Nový rok. Štáb natáčel především v Tatrách, které dodávají celému filmu nezapomenutelnou atmosféru.

„Měli jsme opravdu štěstí, když jsme potřebovali slunce, tak svítilo slunce, když se nám hodil sníh, tak sněžilo. Celé natáčení probíhalo podle plánu, a to je při filmování na horách vzácnost,“ popsala doslova snové natáčení producentka Adriana Kronerová. Kromě přírody a luxusního hotelu se ve Šťastném novém roce představí celá řada známých herců a hereček, a to Táňa Pauhofová, Antónia Lišková, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Jakub Prachař, Marek Majeský, Anna Kadeřávková, Petr Vaněk a další.

Na herce i režiséra Jakuba Kronera čekal nejeden filmařský oříšek. Náledí, sníh, lyžování či dokonce živý medvěd. Některé postavy, a především jejich představitelé měli za úkol propůjčit filmu určitou noblesu. „Kdepak lyže! Já a Emília ve filmu jenom chodíme,“ prozradil s úsměvem Jiří Bartoška.

Součástí zimní komedie jsou i stylové outfity. O garderobu Táni Pauhofové, Emílie Vašáryové, Zuzany Norisové, Gabriely Marcinkové nebo Anny Kadeřávkové se postarala stylistka Sandra Žigová, která spolupracuje například s Lucií Bílou či slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. „Táňa Pauhofová je učitelkou tance, má uměleckého ducha a díky tomu více stylizovaný šatník, romantický a avantgardní. Antónia Lišková je máma, praktická, má ráda jednoduché věci, skandinávský styl a chladné barvy. Zuzana Norisová má naopak v šatníku věci nápadné, třpytivé, dobře se cítí ve zlaté a černé. Gabriela Marcinková žije v horském hotelu, přizpůsobuje se prostředí s jakousi obyčejností, například barvami, ale stále je pro ni důležitá ženskost a ženská silueta. Emília Vašáryová je dáma, obléká se do elegantních barev jako je červená, tmavomodrá, její šatník je klasický a podporuje její krásu a půvab. Každá z postav má prostě svůj charakter, povahu, náladu a kostýmem se snažíme pomáhat divákovi podstatě postavy lépe porozumět,“ okomentovala šatník filmových postav Žigová.

(Foto: Šťastný nový rok, Bontonfilm) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací