I nejkratší měsíc v roce můžeme strávit ponořeni v knihách

Od mýtů a legend Marvelu až po rozpravu s uznávaným českým neurovědcem.
 
 
Měsíc únor má sice jen 28 dnů, ale na knižní dobrodružství rozhodně skoupý není. Naše mozkové závity dostanou pořádnou porci stimulace. Filozof Jan Sokol nás provede publikací Odvaha ke svobodě, uznávaný neurovědec Jiří Horáček nám přiblíží lidskou mysl prostřednictvím knihy Vědomí a realita a Tomáš Třeštík nabídne svoji zpověď, zpověď fotografa Po povrchu. Chybět nebude ani napětí. Svůj šestý případ pojmenovaný Údolí bude řešit kriminalista Martin Servaz, detektivové Bourque a Delgadová se vydají na stopu Výtahu a do blízké budoucnosti nás přenese sci-fi QualityLand. YA fantasy tentokrát zastupuje Dědictví krve od Amélie Wen Zhao. Pro větší děti tu máme dobrodružný příběh ve stylu foglarovek Ztracený na Nevděku a pro ty menší Tlapková patrola – Pohádky pro všechny tlapky či pohádku Dobrodružství v muminím údolí. V neposlední řadě o naši pozornost usilují dva komiksy, a to Marvel: Mýty a legendy a upírské lovestory Tesáky.

 

Marvel: Mýty a legendy

Autor: kolektiv

Anotace:

„Objevte božské mýty a epické legendy marvelovského vesmíru“

Co se skrývá v minulosti nejsilnějších superbytostí ze světa Marvelu? Vraťte se v čase až k úsvitu věků a staňte se svědky zrození rasy Nebešťanů. Prozkoumejte panteony Thora a Asgarďanů i jejich rivalů z Olympie. Poznejte mystické začátky Nejvyššího mága Doctora Strange. Procházejte se spolu s bohy Wakandy a legendárními Black Panthery. V této fantastické publikaci najdete všechny velkolepé ságy, které píšou příběh spletitého marvelovského vesmíru.

Cena: 449 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 216

Rozměry: 190×227 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 01. 02. 2021

Tlapková patrola – Pohádky pro všechny tlapky

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vyřeší vše dřív, než řeknete haf. Vydejte se s týmem tlapek do akce!“

Chtěli byste zažít spoustu dobrodružství plných zábavy a týmové spolupráce? Stačí štěknout o pomoc a odvážné tlapky už se ženou! Tentokrát se oblíbení hrdinové vydají do jurského světa za dinosaury, pomůžou mimozemšťánkovi v nesnázích, zachrání školní autobus a pustí se do přípravy té nejlepší oslavy narozenin. Ponořte se do napínavých příběhů a prožijte báječné chvíle s Tlapkovou patrolou!i.

Cena: 299 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 160

Rozměry: 195×255 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 01. 02. 2021

Dědictví krve

Autor: Amélie Wen Zhao

Anotace:

„Princezna, co umí ovládat krev. Podrazák bez budoucnosti. Svět, který stojí za to zachránit“

.Princezna Ana strávila celý svůj život v paláci. Když ji obviní z vraždy jejího otce, musí uprchnout, aby našla pravého vraha a prokázala svoji nevinu. Sama to rozhodně nedokáže. Ale existuje vůbec někdo, kdo by jí byl ochoten pomoci? Jeden adept by tu byl: prohnilý podrazák Ramson se srdcem černějším než ta nejtemnější noc. Ten má sice vlastní plány a tajemství – ale brzy zjistí, že Ana je nebezpečnější, než si kdy vůbec představoval.

Cena: 369 Kč

Žánr: YA fantasy

Počet stran: 400

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 01. 02. 2021

Údolí

Autor: Bernard Minier

Anotace:

„Šestý případ bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem“

Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se do případu pouští. Nemůže jinak – v izolovaném údolí uvízla i jeho bývalá partnerka Marianne. Dokáže vyšetřovatel najít pachatele dřív, než dojde k dalšímu neštěstí?

Cena: 449 Kč

Žánr: thriller, světová beletrie

Počet stran: 552

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 04. 02. 2021

Odvaha ke svobodě

Autor: Jan Sokol, Josef Beránek

Anotace:

„Knižní rozhovor s přední osobností české filosofie“

Je svoboda bezbřehou plání, kde si člověk může dělat, co se mu zamane? Jak se k sobě vztahují politika a náboženství? A co to znamená být členem občanské společnosti? Filosofie se odjakživa ptala na nespočet otázek – a v životě Jana Sokola tomu nebylo jinak. Vydejte se v šestnácti kapitolách prozkoumat osudy a myšlenky uznávaného filosofa a vysokoškolského pedagoga, který promýšlí velká témata naší civilizace s lehkostí a precizností zlatníka.

Cena: 349 Kč

Žánr: politika, rozhovor, teologie

Počet stran: 336

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 08. 02. 2021

Ztracený na Nevděku

Autor: Petr Hugo Šlik

Anotace:

„Dobrodružný příběh ve stylu foglarovek pro starší kluky a holky“

David Bílek je nejproblémovějším žákem ve třídě: věčně odmlouvá, pošťuchuje se s ostatními a navíc je hyperaktivní. Křehkou harmonii mezi ním a jeho třídním učitelem Cihlářem naruší školní výlet do Žlutic. Podle pověsti se zde nachází vchod do samotného pekla. A když David uteče skupině do lesů, zjistí, že pověsti nemusí být jen báchorky určené k vyprávění u nočního táboráku, ale mohou v sobě skrývat tajemství, které mělo zůstat navždy pohřbeno…

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí

Počet stran: 128

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 08. 02. 2021

Tesáky

Autor: Sarah Andersenová

Anotace:

„Lovestory upírky a vlkodlaka od autorky ikonických komiksů Sarah’s Scribbles“

Elsie je upírka a je jí tři sta let, ale za celou tu dobu nenašla toho pravého. To se ale změní jedné noci v baru, když potká Jimmyho, okouzlujícího vlkodlaka s jízlivým smyslem pro humor a zálibou v běhání při měsíčku. Společně se dívají na horory, čtou strašidelné knihy, užívají si procházky ve stínech a večeře bez česneku. Jejich děsivý životní styl i strašidelný apetit se skvěle doplňují – je to prostě monstrózně báječný vztah!

Cena: 199 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 112

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 15. 02. 2021

Dobrodružství v muminím údolí

Autor: Libor Štukavec, Amanda Li

Anotace:

„Legendární svět muminů podnítí každou fantazii“

V nádherném muminím údolí se odehrávají ta nejúžasnější dobrodružství. Muminek se svou rodinou a kamarády Šňupálkem, malou Miou, slečnou Ferkou a Čenichem se v nich setkávají s hatifnaty, chytí dráčka, nečekaně se stěhují do nového domu, seznámí se s divadlem a potkají tajemnou Moranu.

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 128

Rozměry: 216×270 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 15. 02. 2021

Po povrchu

Autor: Tomáš Třeštík

Anotace:

„Tlustá čára, tenká knížka – zpověď fotografa“

Vždycky jsem chtěl víc, než jsem měl. Občas fotím blbě a vím to. Nemám rád tykání cizím lidem, rozkopaný boty v předsíni a povídání si o jídle. Rád bych vzal zpátky plno věcí, co jsem řekl a udělal. Chtěl bych projet prázdnou noční Blankou z Tróje na Barrandov Mustangem Bullitt se staženejma okýnkama a neřešit sedmdesátku. A taky bych chtěl konečně udělat něco, na co budu fakt pyšnej. Chtěl bych vědět, jak bejt dobrej táta. A syn.

Cena: 299 Kč

Žánr: životopis, česká próza, humor

Počet stran: 224

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 18. 02. 2021

Vědomí a realita

Autor: Jiří Horáček, Daniela Drtinová

Anotace:

„Za záhadami lidské mysli s uznávaným českým neurovědcem“

Co je to vlastně vědomí a jaký má vztah k tělu? Renomovaný neurobiolog a profesor psychiatrie Jiří Horáček v rozhovoru s Danielou Drtinovou odhaluje fascinující fakta o lidské mysli. V jakém stavu je současná neurověda? Co se skrývá za duševními poruchami a jak je léčit? Dobrodružná cesta do nitra lidského vědomí vám představí tajemství mozku, možnosti využití psychedelik v léčbě a mnoho dalších témat včetně podstaty našeho vnímání smrti a času.

Cena: 299 Kč

Žánr: psychologie pro každého, lékařství a medicína, rozhovor

Počet stran: 224

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 22. 02. 2021

QualityLand

 

Autor: Marc-Uwe Kling

Anotace:

„Nejzábavnější sci-fi nejen v tomto vesmíru“

Vítejte v QualityLandu, v zemi blízké budoucnosti! Vše tu funguje hladce: Automatizovaná služba vám dohodí dokonalého partnera a spolehlivé algoritmy společnosti TheShop vědí, co přesně chcete, ještě předtím, než si to vyberete. Ale i v QualityLandu se najdou vadné kousky – dron se strachem z létání nebo bojový robot trpící posttraumatickou stresovou poruchou. A ty všechny má šrotovník Peter Nezaměstnaný nechat zničit. Co když se ale vzepře systému?

Cena: 399 Kč

Žánr: světová beletrie, sci-fi

Počet stran: 384

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 25. 02. 2021

Výtah

Autor: Linwood Barclay

Anotace:

„Když se zavřou dveře, už není úniku“

Začne to v pondělí, když do výtahu na Manhattanu nastoupí čtyři lidé. Kabina s nimi vyjede do nejvyššího patra, kde zastaví… a pak se zřítí na dno výtahové šachty. Vypadá to na hroznou, ale náhodnou tragédii. Úterý i středa však přinesou další havárie. New York – město plné mrakodrapů – pohltí chaos. Kdo za událostmi stojí? A jak souvisejí s mrtvolou nalezenou v parku? Detektivové Bourque a Delgadová musejí najít pravdu dřív, než přijde další masakr.

Cena: 399 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 416

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Domino

Datum vydání: 25. 02. 2021

(Foto: Albatros Media)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací