Filmové události #13/21: Comic-Con Prague se přesouvá na podzimní datum, posunuta byla i Black Widow

Je tu i spoustu dalších novinek ze světa DC.

Black Widow byla posunuta na nové (Foto: datum. Konkurenční DC chystá snímek o Zatanně. K obsazení Black Adama se přidal Pierce Brosnan. Pokračování Sebevražedného oddílu má první trailer. Nový klip nabídlo i sci-fi drama Viktoriánky. V ukázce se představil také sci-fi thriller Utajený pasažér. Klasický seriál Bewitched bude mít remake. Zaklínač má nové obsazení. Na závěr něco z domova, Comic-Con Prague se přesouvá na nové datum.

#13/21

Marvelovka Black Widow, zaměřující se na stejnojmennou hrdinku, už byla o začátku pandemie covidu-19 posunuta mnohokrát. Původně jsme měli tento snímek vidět již loni na jaře, nově se z letošního května přesunul na nové červencové datum. A s tím přišla ještě jedna změna, Black Widow bude k vidění i na streamingu. Od 9. července tak fanoušci budou mít možnost vidět novou marvelovku nejen v kinech, ale souběžně i na platformě Disney+.

S novinkami přišlo i konkurenční DC. To chystá snímek o hrdince jménem Zatanna. Zatím není známo mnoho informací, studio Warner Brothers však v uplynulém týdnu oznámilo, že scénář ke snímku napíše Emerald Fennell. Ta má na kontě například na Oscar nominované krimi drama Nadějná mladá žena, k němuž napsala scénář a sama ho i režírovala. Diváci jí pak také mohou znát jako Camillu ze čtvrté řady seriálu Koruna.

DC však tímto nekončí. Chystaný akčňák Black Adam s Dwaynem Johnsonem v titulní roli má hereckou posilu. Tou je Pierce Brosnan, který se zde má objevit v roli hrdiny jménem Doctor Fate. Obsazení pak posílí i Helen Mirren, ta se ujme role zatím nejmenovaného hlavního záporáka. Black Adam by měl vstoupit do kin letos v prosinci.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a jeden si připravilo i DC. A to k pokračování Sebevražedného oddílu, které nese stejnojmenný název. V ukázce se představila nejen Harley Quinn, ale i ostatní postavy, mimo jiné i žralok King Shark. Sebevražedný oddíl pak bude k vidění v kinech i na HBO Max od 5. srpna.

Na HBO pak bude i jeho nejnovější chystaný seriál Viktoriánky, který též nabídl nový klip. Toto sci-fi drama zavede diváky do viktoriánského Londýna, kde sleduje skupinu odvážných a mocných žen. První epizoda pak bude na HBO servisech dostupná za necelé dva týdny.

Do třetice tu pak máme i ukázku k německo-americkému sci-fi thrilleru Utajený pasažér. Ten se zaměřuje na titulního utajeného pasažéra, který omylem poškodí základní systémy podpory života na vesmírné lodi letící k Marsu. Posádku tak čeká nelehká volba, jinak mohou být důsledky pro misi fatální. Snímek má naplánovanou premiéru na Netflixu 22. dubna.

Klasický seriál z 60. let, Bewitched, zaměřující se na mladou čarodějku, která musí tajit svoje schopnosti před veřejností, se dočká nového remaku. Již v roce 2005 mohli diváci vidět jeho volnou filmovou adaptaci s Nicole Kidman a Willem Ferrellem v hlavních rolí. Tvůrci oznámili, že tentokráte chystají novou filmovou verzi, detaily však zatím nejsou moc známy.

Závěrem se pak přesuneme do domácího prostředí. Novinky zde přinesl zejména Comic-Con Prague, který organizátoři přesunuli na říjnové datum. Původně se měl druhý ročník uskutečnit v únoru v období Valentýna, kvůli stále se zhoršující se situaci byl však přesunut na květen, jenže ani to nepomohlo a nově se tedy uskuteční ve třetím rezervním, a snad už finálním, termínu, tedy od 15. do 17. října. Organizátoři také oznámili, že veškeří dosud potvrzení hosté potvrdili účast i na podzim a přidali k nim i nové jméno, herce Raye Stevensona, který je známý ze snímků a seriálů jako Král Artuš, Thor, Vikingové, Řím nebo Dexter a dalších.

(Foto: Comic-Con Prague)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací