63. Zlín Film Festival vyhlásil vítězné filmy, ocenil Zlatu Adamovskou a přivítal v kině více jak 23 000 diváků

Nechyběly filmové klapky.

Letošní přehlídka snímků pro děti a mládež, 63. ročník Zlín Film Festivalu je za námi. Vidět jsme mohli celkem 132 soutěžních snímků, ze kterých odborné i dětské poroty vybraly vítěze. Porotkyněmi se staly i Hana Vagnerová a Jitka Schneiderová.

Zlatým střevíčkem byly oceněny dobrodružná road movie To je hustý, kámo, dramatická komedie Svět podle Georgie, drama Delegace a polsko-francouzský film Krab. Hned dvěma cenami ze Zlína se mohou pochlubit tvůrci norského filmu Titina, psí polárnice, švédského Forever a australského snímku Krajina uvnitř. Z české tvorby zabodoval studentský dokument Všechno v pořádku, brambory na řádku

Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež převzala na závěrečném galavečeru česká herečka Zlata Adamovská. Oceňovalo se ale i v průběhu festivalu. Stejnou sošku získal i herec Pavel Nový. Tereza Ramba a Jan Cina se radují z hvězdy na Chodníku slávy.

63. ZFF během celého týdne přivítal v kině více než 23 000 diváků. Návštěvníci se mohli potkat s desítkami známých osobností, a to hned na několika místech. Velké pozornosti se těšil červený koberec po kterém se prošli a s fanoušky se přivítali například Šimon Bilina, Hana Drozdová, Petra Bučková, Pavel Nový, Martina Babišová, Adam Vacula, Michaela Pecháčková, Nela Boudová, Lukáš Hejlík, Milena Steinmasslová, Bára Seidlová, Lucie Vondráčková, Kristýna Ryška, Eva Leimbergerová, Adéla Elbel, Michal Rožek, Marta Dancingerová, Hana Vagnerová, Jan Fanta, Karolína Vágnerová, Bára Fišerová, Arnošt Goldflam a mnoho dalších.

(Foto: Červený koberec)

Nechyběl ani 26. Salon filmových klapek. Na veřejné aukci se vydražila rekordní částka, a to 3 771 000 Kč. Největší úspěch slavily klapky s motivem Čtyřlístku „Noc na jezeře“ od Jaroslava Němečka (140 000 Kč), „Cesta do pravěku“ od ProroKa (101 000 Kč) a „Pat a Mat a jejich filmová klapka“ od Zdeňka Vrby (95 000 Kč). Z výtěžku aukce jsou financovány filmové projekty mladých talentovaných tvůrců Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN. 

Organizátoři Zlín Film Festivalu ovšem neřekli své posledné slovo, protože od 13. do 15. června probíhají Mikulovské ozvěny. Jak to na 63. ZFF vypadalo, se můžete podívat i ve videu na YouTube kanálu ČK LIVE a ve fotogaleriích na našem FB profilu (zahájení, červený koberec pátek, víkend).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací