Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Marek Němec, Tomáš Měcháček a další pokřtili knihu Koloušek Jany Bernáškové

Kmotry publikace uvidíme i v připravovaném filmu.

Jana Bernášková není pouze oblíbenou divadelní a filmovou herečkou, ale i spisovatelkou. Světlo světa spatřila již její třetí kniha, kterou pojmenovala Koloušek. Tento román navazuje na předešlé dva romány Coura a Jak přežít svého muže. A právě na motivy posledního jmenovaného titulu vzniká film.

Křest knihy Koloušek a natáčení romantické komedie Jak přežít svého muže je úzce propojeno. Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Jitka Sedláčková, Pavla Dostálová, Marek Němec či Tomáš Měcháček nejen ztvárňují postavy ve zmíněném snímku, ale stali se i kmotry Kolouška. Nechyběl ani manžel Bernáškové, Rudolf Merkner. V hlavní roli uvidíme samotnou spisovatelku. „S Rudou, který napsal scénář k filmu, jsme si různě předávali tipy na herce, posílali si jejich jména a fotky a nechávali je v sobě rezonovat. Hledali jsme intuitivně a myslím, že si to zajímavě sedlo,“ vysvětlila průběh castingu Jana Bernášková.

Když se tato herecko-tvůrčí parta sešla v Pavilonu Grébovka na slavnostním křtu Kolouška, bylo o zábavu postaráno. Všichni přítomní sršeli dobrou náladou a vtípky, o které se postarali především Marek Němec a Tomáš Měcháček.

Tvůrci navíc prozradili, že vznikající komedie se pyšní zajímavým prvenstvím: „V případě filmu Jak přežít svého muže jde o unikátní autorské propojení, které doposud nemá ve světě obdoby. Jana Bernášková je nejen autorkou bestselleru, podle kterého napsala námět tohoto filmu, ale herecky v něm ztvární i hlavní postavu. Scénář zpracoval její životní partner Rudolf Merkner (mimo jiné scenárista seriálu Vyprávěj), který se ujal i režie.“

Jak to na křtu knihy Koloušek vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii a našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací