Filmové události #18/21: Proběhlo udílení Oscarů a pro jeden vítězný snímek se už chystá remake

A bude to reboot s Leonardem DiCapriem.

Sošky Oscarů byly slavnostně předány. Vítěz kategorie cizojazyčného filmu, dánský Chlast, bude mít remake. Občan Kane už není nejlépe hodnoceným filmem, sesadil ho nečekaný konkurent. V prvním traileru se pak představila Spielbergova West Side Story. Klip nabídnul i muzikál Život v Heights. Je tu i ukázka k pixarovce Luca. Režisér Adam Wingard po Godzilla vs. Kong chystá další snímek z tzv. monsterverse. A seriál Green Lantern má svého hlavního představitele.

#18/21

Hned na úvod týdne proběhlo slavnostní udílení prestižních filmových ocenění Oscar. Nejvíce sošek, tedy tři, si odneslo drama Země nomádů, které též zvítězilo v kategorii nejlepší film. Po dvou soškách pak bylo přiděleno snímkům The Father, Judas and the Black Messiah, Ma Rainey – matka blues, Mank, Duše a Sound of Metal. Nejlepším animákem se stala Duše, cizojazyčným filmem pak dánský Chlast. Z herců pak uspěli Anthony Hopkins, Francis McDormand, Daniel Kaluuya a Youn Yuh-jung.

Zmíněný Chlast pak dosáhl značného věhlasu a mluvilo se o něm v uplynulých dnech i v jiných konotacích. Bylo totiž oznámeno, že Hollywood již chystá svůj remake tohoto snímku, jak už to tak bývá. Nebude to však jen takový remake, je s ním totiž úzce spjat i Leonardo DiCaprio. Ten má v americké verzi ztvárnit hlavní roli, kterou proslavil Mads Mikkelsen.

Jedním z klasický hollywoodských snímků je pak Občan Kane, jemuž mimo jiné vzdával hold i zmiňovaný na Oscara nominovaný Mank. Občan Kane se dlouho držel na špičce filmových žebříčků. Podle webu Rotten Tomatoes, kde měl donedávna 100% hodnocení ze strany kritiků, byl díky tomu označován za nejlépe hodnocený film všech dob. Tento pomyslný titul mu však nedávno sebrala rodinná komedie Paddington 2. Stalo se tak kvůli jedné negativnější recenzi na Občana Kana, která mu pokazila celkové hodnocení a sesadila ho z trůnu.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez trailerů. Ve svém prvním se pak představil remake muzikálu West Side Story, za kterým stojí Steven Spielberg. V jeho verzi se pak objeví Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, Rita Moreno, Corey Stoll nebo Maddie Ziegler. Film by pak měl vstoupit do kin začátkem letošního prosince.

Krátký klip nabídl i další muzikál, Život v Heights. Tato adaptace broadwayské produkce z pera oceňovaného skladatele Lin Manuela Mirandy se zaměřuje na latinskoamerickou komunitu v USA a strasti i slasti jejich života. Život v Heights pak bude k vidění na HBO Max i v kinech od 19. srpna.

Do třetice tu pak máme i něco od Pixaru. Jedná se o animák Luca, ke kterému je tu též nový trailer. Luca se zabývá letními prázdninami v Římě, podmořským světem a mořskými příšeráky. Do vybraných kin a na Disney+ by se pak snímek měl dostat již v polovině letošního června.

Na streamovací platformě HBO Max pak bylo nedávno uvedené epické vyústění snímku o příšerách Godzille a Kongovi, trefně pojmenované Godzilla vs. Kong. Jeho režie se ujal Adam Wingard. Nedávno pak bylo oznámeno, že Wingard dostal zelenou a chystá další dílo z této tzv. monsterverse. Příběh by se měl údajně točit kolem tzv. Hollow Earth (vnitřní Země), která byla představena ve zmíněném Godzilla vs. Kong, přesné detaily však zatím nejsou známy.

Na závěr pak také něco ze světa superhrdinů. HBO Max již dávno oznámila, že ve spolupráci se studii Warner Brothers a DC chystá nový seriál ze světa hrdiny Green Lantern. Nedávno však bylo konečně odkryto, kdo ono titulního zeleného protagonistu ztvární. Role Guy Gardnera, tedy jednoho z komiksových Green Lanternů, se ujme Finn Wittrock, známý například z Judy nebo La La Land.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací