Na Marienbad Film Festival dorazí Viera Čákanyová, Vladimír Turner či Roman Štětina

Filmy, hudba, čtení i jedinečné audio-vizuální zážitky.

Již za pár dnů odstartuje letošní Marienbad Film Festival (od 8. do 11. 7. 2021), který slavnostně otevře americká romance Paříž, když to hoří z roku 1964 s Audrey Hepburn v hlavní roli. Tato herecká ikona je konstantou festivalu. Tvůrci proto do programu zařadili dokumentární snímek Audrey, víc než ikona (2020) režisérky Helene Coan reflektující pozoruhodný život Hepburn.

Režisér Roman Štětina a laureát Chalupeckého ceny osobně uvede a představí krátký film Osudí mapující přípravy na pravidelné sázkařské losování a následný tah. Štětina navíc návštěvníky festivalu seznámí s fenoménem hořící cigarety v audiovizuálních dílech a bude předčítat ze své letos vydané knihy Centones.

Slovenská režisérka Viera Čákanyová do lázeňského města přijede i s videodeníkem Bílá na bílé, který se pyšní oceněním Opus Bonum pro nejlepší světový film roku 2020 z festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Další vzácný host, a to audiovizuální umělec, performer a environmentální anarchista Vladimír Turner uvede na Marienbad Film Festival průřez svou autorskou tvorbou.

Michal Kindernay spolu s architektem Adamem Wlazelem zvou na strhující audio zážitek. „Dění festivalu bude zprostředkováno v přímém čase na jiných místech ve městě. Dění to bude tak strhující, že nebude třeba žádných vizuálních poutačů. Vizuální smog is dead!,” popisuje akci Adam Wlazel.

Diváci budou moci zhlédnout i na loňském Berlinale oceněný opus Malmkrog (2020) od rumunského režiséra Cristiho Puia či předpremiéru komedie Moucha v kufru, vychutnat si vystoupení hudební skladatelky a zpěvačky Sáry Vondráškové známé jako Never So, vyslechnout si autorské čtení výtvarných umělců a umělkyň či navštívit koncert elektronického hudebníka Leoše Horta aka HRTL nebo vystoupení DJs BanglaDežo a Ester.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací