Adam a jeho poslední cesta (2022)

Režie:
  • Hrají: Libor Podmol

  • Premiéra v ČR: 17. 8. 2022 ()

    Synopse: Hlavní hrdina Adam vede obyčejný život, ve kterém se necítí být šťastný. S manželkou se delší dobu pokoušejí o početí dítěte. Během chvíle se vše změní – Adam se dozví, že z něj bude táta i to, že je vážně nemocný a narození dcery se nejspíše nedočká. Rozhodne se vše opustit a vydá se na poslední cestu. Během ní o sobě natáčí dokument, aby svému potomkovi ukázal, jaký doopravdy byl… Takový je syžet road movie, one man show Libora Podmola s prvky hraného dokumentu. „Celý film jsme natočili ve dvou lidech. Žádný štáb okolo sebe, jen já a Ladis,“ říká Podmol. „Napsal jsem kostru scénáře, Libor přidal svůj pohled. Potkali jsme zajímavého člověka, tak jsme ho oslovili a dali mu roli,“ popisuje nevšední metodu režisér.

    Recenze:
    Závodník ve freestyle motokrosu Libor Podmol nasedl na svou první motorku už v deseti letech. Od té doby se stala jeho největší vášní, procestoval po závodech mnoho zemí a stal se mistrem světa v této disciplíně. V roce 2019 se mu však během posledního triku finálové jízdy v Mnichově stala velmi vážná nehoda, při které si zlomil na několikrát obě nohy.

    (photo&video: )

    Video



    Galerie


    Články k filmu

    Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací