Český slavík slaví šedesátiny a odhalil podobu letošních cen

Novinkami budou VIP backstage room, Síň slávy a moderátorská trojice.

Hudební anketa Český slavík v posledních letech absolvovala jízdu na horské dráze. Tentokrát se pořádání prestižní hudební ankety chopila TV Nova, která letos na jaře odkoupila práva. Během slavnostního večera na nás čeká velkolepá show, živá vystoupení nejlepších českých interpretů, pocta legendám, VIP backstage room, tři velké moderátorské osobnosti a hvězdní hosté.

Na tiskové konferenci Rey Koranteng přivítal na pódiu moderátory, kteří nás večerem provedou. A budou hned tři. Již tradiční dvojici Ondřej Sokol a Aleš Háma doplní Tereza Pergnerová, která se do Českého slavíka vrací po pětadvaceti letech. Tereza bude zpovídat legendy české populární hudby ve speciálním VIP backstage roomu.

Kreativní producent a režisér Pepe Majeský přiblížil jednotlivé kategorie i jednu letošní novinku. Vybírat se bude opět nejlepší Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a Hip Hop a Rap. Chybět nebude ani Objev roku. Letošním ročníkem se otevírá Síň slávy. „Do ní bude uveden vždy někdo, kdo se zasloužil o vznik, rozvoj nebo podporu české populární hudby,“ upřesnil Pepe Majeský.

Připravena jsou i vystoupení všech loňských večerů (Marek Ztracený, Ewa Farna, kapela Mirai) či stálic české pop music jako jsou Olympic a Jiří Korn. Naplánovaná je i jedna premiéra. Poprvé v historii ankety na galavečeru zahraje skupina Lucie.

Tisková konference přinesla i několik zdravic a přání Českému slavíku k jeho šedesátinám. Například Monika Absolonová zazpívala oblíbenou narozeninovou píseň a Lucie Bílá ve svém příspěvku zmínila aktuální déšť, který Českému slavíkovi přináší štěstí. Vrcholem setkání s novináři bylo odhlaení cen, které si letošní vítězové odnesou.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací