Filmové události #38/22: Proběhlo udílení cen Emmy i filmový festival v Torontu

Týden plný červených koberců.

Letošní ceny Emmy byly slavnostně předány. Torontský filmový festival je v plném proudu. Proběhla slavnostní premiéra pořadu Andor. V krátkém klipu se představil seriál The Watcher. Je tu také trailer k akčnímu krimi Shantaram. Ukázku nabídl i snímek Babylon. A první spot má i nová biografie o Whitney Houston. Chystá se film o Priscille Presley.

#38/22

Letošní předávání prestižních televizních cen Emmy se událo ve velkém stylu. Nejvíce sošek posbíral Bílý lotos. Z herců si pak ceny odnesli Jason Sudeikis, Zendaya, Michael Keaton, Amanda Seyfried nebo Jennifer Coolidge a další. Nejlepší komedií se stal Ted Lasso, nejlepším dramatem Boj o moc.

Nedávno byl také zahájen Mezinárodní filmový festival v Torontu (TIFF). Na akci přišly uvést své filmy hvězdy jako Harry Styles, Emma Corrin, Zac Efron, Jonathan Majors nebo Seth Rogen. Festival potrvá do neděle 18. září.

Před pár dny proběhla také další slavnostní akce s červený koncertem. V Los Angeles se totiž uskutečnila premiéry seriálu Andor, který se odehrává ve světě Star Wars. První tři epizody pořadu budou k vidění skrze Disney+ od 21. září.

Krátký klip pak představil chystaný seriál The Watcher, nový projekt Ryan Murphyho. Ten má na kontě seriály jako Glee, Hollywood, American Crime Story, American Horror Story nebo Ratchedová. Jeho nový projekt sleduje mladé novomanžele, kterým po přestěhování do nového bytu začnou chodit výhružné dopisy podepsané „The Watcher“. Pořad bude k vidění skrze Netflix.

S ukázkou přišlo také akční drama Shantaram, odehrávající se v Indii. Jedné z hlavních rolí se zde ujal Charlie Hunnam. Seriál bude k vidění na Apple TV+ od poloviny října.

V traileru se představil i snímek Babylon. Nové dílo režiséra Damiena Chazella (La La Land) se zaměřuje na éru Hollywoodu, kdy docházelo k přechodu od němých filmů k mluveným. Hlavních rolí se ujali Brad Pitt, Margot Robbie, Olivia Wilde, Samara Weaving nebo Tobey Maguire a další.

A první spot má také nová biografie o zpěvačce Whitney Houston. Ve filmu, pojmenovaném podle jejího stejnojmenného hitu I Wanna Dance With Somebody, si hlavní roli zahraje Naomi Ackie. Do kin snímek vstoupí před letošními Vánoci.

Své vlastní biografie se dočká i Priscilla Presley, bývalá manželka slavného Elvise. Jí i Elvise jsme mohli nedávno vidět ztvárněné ve filmu Elvis Baze Luhrmanna. Nový projekt vzniká v režii Sofie Coppoly a hlavní role si zahrají Cailee Spaeny a Jacob Elordi. Více detailů zatím není známo.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací