Filmové události #12/23: Odstartoval festival Jeden svět, Prahu navštívil Willem Dafoe

Jsou tu i Comic-Conové novinky.         

Festival dokumentárního filmu Jeden svět byl slavnostně zahájen. V Praze můžeme potkat Willema Dafoa. Jsou tu i novinky k pražskému Comic-Conu. V americkém Connecticutu proběhl 90s Con. Začalo natáčení nového Kapitána Ameriky. Seriál Banda má hereckou posilu. Tvůrci a herci pořadu Ted Lasso zavítali do Bílého domu. V traileru se představil nový pořad ze světa Power Rangers. S ukázkou přišel také spin-offový snímek XO, Kitty. Seriál z produkce HBO, Love & Death má první klip. A finální spot nabídla hororová komedie Renfield.

#12/23

V uplynulém týdnu odstartoval letošní ročník festivalu dokumentárního filmu Jeden svět. Zahájen byl snímkem Překonat temnotu natočeným kolektivem ukrajinských filmařů a filmařek během prvních týdnu války. Jubilejní 25. ročník Jednoho světa se nese v duchu tématu Cena bezpečí, které se v různých podobách promítne ve všech soutěžních i nesoutěžních filmech. Diváci se také mohou těšit na speciální projekce s tvůrci. Celý festival potrvá do 30. března, poté se z Prahy přesune do dalších měst po celé republice i v zahraničí.

Do Prahy pak zavítal herec Willem Dafoe. Ten sem přišel natočit snímek Nosferatu, který vzniká pod taktovkou režiséra Roberta Eggerse. Kromě Dafoa se pak ve filmu objeví také Bill Skarsgård a Lily-Rose Depp.

Spoustu zahraničních hvězd navštíví naše hlavní město i v rámci blížícího se Comic-Con Prague. Organizátoři sice v uplynulých dnech oznámili, že Graham McTavish svou účast z pracovních důvodů musel zrušit, za to však doplnili dva nové hosty. Jsou jimi Richard Gibson a Kim Hartman, oba herci se proslavili v britském sitcomu Haló, Haló! jako Herr Otto Flick a jeho věrná asistentka Helga. Oba by pak měli do Prahy dorazit se svými kostýmy, fanoušci se tak mohou těšit na skutečně jedinečné společné fotografování.

Devadesátky zase připomněl 90s Con, který proběhl minulý týden v americkém Connecticutu. V rámci něj došlo k opětovnému setkání herců z populárních seriálů a filmů 90. let. Fanoušky pak potěšila společná vystoupení ansámblů z pořadů Beverly Hills 90210, Sabrina – mladá čarodějnice, Plný dům nebo Čarodějky.

S pár novinkami přišel také Marvel. Publikované byly první fotografie z natáčení čtvrtého pokračování Kapitán Amerika, tentokráte nesoucí podtitul New World Order – v titulní roli se zde poprvé od seriálu Falcon a Winter Soldier objeví Anthony Mackie. Dále se pak také objevila zvěst, že natáčení snímku Avengers: Secret Wars bylo trochu opožděno a je tu možnost, že film bude nakonec rozdělen do dvou částí – to však zatím ještě nebylo potvrzeno.  

Hvězdný ansámbl superhrdinského pořadu Banda, který vysílá platforma Amazon Prime Video, má hereckou posilu. Je jí Jeffrey Dean Morgan, kterého mohou diváci znát z pořadů Chirurgové, Lovci duchů nebo Živí mrtví. Koho si zahraje ve čtvrté řadě Bandy, zatím nebylo upřesněno. Nová sezóna by pak měla být k vidění již na přelomu letošního podzimu a zimy.

Hercům seriálu Ted Lasso se pak dostalo nevídané cti. Jason Sudeikis, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Hannah Waddingham a Toheeb Jimoh vystoupili v Bílém domě, kde před americkým prezidentem a první dámou přednášeli o mentálním zdraví a jeho důležitosti, na které klade pořad velký důraz. Nová řada Teda Lassa je nyní k vidění skrze Apple TV+.

Konkurenční Netflix pak nabídl první trailer k pořadu Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, které má být novým pokračováním oblíbeného seriálu z 90. let Strážci vesmíru. Vrací se v něm původní postavy i jejich, nyní již dospělí, představitelé. Nový seriál bude k vidění na Netflixu v druhé polovině dubna.

V ukázce se představil také netflixovský snímek XO, Kitty. Ten je spin-offem k filmové sérii Všem klukům a věnuje se mladší sestře původní protagonistky – Kitty. Ta se chystá na vysněnou střední školu v Jižní Koreji, na které má studovat i její vysněný kluk.

První klip také nabídlo HBO Max ke svému chystanému seriálu Love & Death. Pořad se zaměřuje na dva věřící páry, které se užívají života na malém městě, tedy do té doby, než někdo vezme sekyru a začne vraždit.

Na závěr tu pak máme finální spot ke komediálnímu hororu Renfield. V něm se představuje Nicolas Cage jako Drákula a Nicholas Hoult jako jeho utrápeného pomocníčka Renfielda. Ten se po staletích Drákulovy nadvlády rozhodne vzít věci do svých rukou a stát se novým Princem temnot. Snímek má naplánovanou premiéru na začátek dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací