Bojovník / Southpaw – recenze

bojovnik_2015_poster„Jakou má Hope asi šanci na vítězství?“
 
 
 
Režisér Antoine Fuqua (Equalizer, Král Artuš) nám servíruje další z nekonečné řady sportovních thrillerů, které nám ukazují vzestup sportovce z absolutního dna. Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) má všechno, po čem úspěšný muž může snít – úspěšná kariéra, krásná a milující manželka Maureen (Rachel McAdams), chytrá dcera Leila (Oona Laurence), nádherný dům. Vše se zvrtne ve chvíli, kdy Maureen za tragických okolností umírá. Jen ona totiž dokázala udržet výbušného boxera na uzdě. Billy tak přijde nejen o smysl života, ale i kariéru, peníze a malou dcerku. Aby nejen ji, ale i všechno ostatní získal zpět, musí začít znovu. Proto vyhledá trenéra Tita Willse (Forest Whitaker), který je jeho jedinou nadějí pro získání disciplíny a návrat do boxerského ringu.

Bojovník nám sice nenabízí inovativní příběh, ale má duši a skvělého Jakea Gyllenhaala v hlavní roli. Chemie a láska mezi ním a Rachel McAdams je tak silná, že je téměř hmatatelná. O to víc nás zasáhne její předem očekávaná smrt a stejně tak vyhrocený vztah s dcerou, která mu uniká mezi prsty. Šikovnou malou herečku O. Laurence určitě nevidíme naposledy.

Nepřikrášlený box se všemi jeho pozitivy, negativy i následky.Chameleon Gyllenhaal dokazuje, že bez mrknutí oka umí být neodolatelným Princem z Persie, slizkým Slídilem i vynikajícím boxerem. Šest měsíců náročný trénink se vyplatil. Zběsilý střih ani žádné jiné podobné maskování se nekoná. Kamera nabízí pohled na ničím nepřikrášlený box se všemi jeho pozitivy, negativy i následky. Zajímalo vás, jak se cítí boxer druhý den po zápase? Při sledování Bojovníka to zjistíte. Slabší povahy se budou s velkou pravděpodobností podivovat, jak se někdo dobrovolně tomuto drsnému sportu může věnovat.

Bojovník se zdá být na první pohled tuctovým, nudným a zbytečným počinem, ale není tomu tak. Jake Gyllenhaal zcela bez chyby zvládá roli milujícího otce a manžela, úspěšného sportovce i nevyrovnaného a nebezpečného muže. Poměrně svižný spád a strategické střídání citově vypjatých a sportovních scén nás nenechá téměř chvíli v klidu. Škoda jen, že je Bojovník tak strašně předvídatelný.
 
 

Hope se právě naštval, za chvíli bude téct nejen krev, ale budou praskat i kosti.

bojovnik_2015_foto_05
 
 

Dej mi 50 centů. Hned! Potřebuji si zavolat.

bojovnik_2015_foto_02
 
 

Sportovec a krásná žena… Prostě klasika.

bojovnik_2015_foto_04
 
 

75%

Bojovník / Southpaw

Bojovník se zdá být na první pohled tuctovým, nudným a zbytečným počinem, ale není tomu tak. Jake Gyllenhaal zcela bez chyby zvládá roli milujícího otce a manžela, úspěšného sportovce i nevyrovnaného a nebezpečného muže. Poměrně svižný spád a strategické střídání citově vypjatých a sportovních scén nás nenechá téměř chvíli v klidu. Škoda jen, že je Bojovník tak strašně předvídatelný.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací