Padla první klapka filmu Jedna noc, ve kterém se představí Adam Ernest, Vanda Chaloupková, Kamila Janovičová a další

Režisér a scenárista David Laňka otevírá další společensky závažné téma.

První dubnový víkend se nesl ve znamení nového začátku, protože filmařský tým a herci začali pracovat na celovečerním snímku Jedna noc s Adamem Ernestem a Vandou Chaloupkovou v hlavních rolích.

Příběh snímku nás seznámí s Eliškou a Adamem (Vanda Chaloupková a Adam Ernest), kteří se ocitli ve finanční tísni poté, když Adam v opilosti za volantem usmrtil člověka a odseděl si dva roky ve vězení. Dluhy nabobtnají do obřích rozměrů, a proto se je Eliška rozhodne řešit provozováním sexuálního livechatu a Adam znovu překročí zákon.

„Konzumní způsob života, který je veleben celou západní společností, způsobuje, že si lidé berou nevýhodné půjčky, jen aby mohli žít tak, jak se ukazuje v reklamách. Možnost splácet dluhy ještě zkomplikovala covidová situace. Výsledkem jsou osobní bankroty. Tíživá finanční situace se dotýká stále většího počtu domácností. Náš film Jedna noc se na pozadí příběhu mladého manželského páru dotýká nejen tohoto tématu, ale také určité devalvace obecné sexuality a potažmo sexuální sebeúcty,“ přibližuje Jednu noc scenárista a režisér David Laňka, který dodává, že snímek přináší i naději: „Někdy se situace sice může zdát nad naše schopnosti ji zvládnout, ale je důležité se problémům postavit čelem a nevzdat to, jakkoliv to může bolet.“

Natáčení zavedl štáb nejprve do interiéru nevzhledně vyhlížejícího domku v Kladně. Dále se herci, kameraman Václav Tlapák, režisér a zbytek týmu přesunou do Ostravy, kde filmování pokračuje. Vedle ústřední dvojice se v Jedné noci objeví Kamila Janovičová, Pavlína Balner, Jan Nedbal a další. 

(Foto: Pavel Šinagl, No Stress Production)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací