Paranormal Activity 4 – recenze

paranormal_activity_4_2012_posterKaždý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.
 
 
 
Tak jsme opět poněkud pokročili v čase a ocitáme se v roce 2011. Je to již pět let, kdy Katie vyvraždila celou rodinu svojí sestry kromě malého novorozeněte Huntera a zmizela s ním neznámo kam. I když, nebydlí náhodou inkognito v sousedství čtyřčlenné rodinky, která je hlavními protagonisty čtvrtého dílu této série?

Značnou část filmu se nic až tak pozoruhodného neděje. Koho by taky vystrašily záběry z několika notebooků rozmístěných po domě, že? Hlavní hrdinka Alex prožívá svoji první lásku ke zhruba stejně starému Benovi a po nocích hlídá svého mladšího nevlastního bratra Wyatta. Tak by se dal shrnout děj značné části příběhu. Jenže pak se jednou stane něco nepříjemného zmiňované sousedce a do domu přibude do doby, než se uzdraví, nový obyvatel, jímž je zhruba šestiletý, velmi zvláštní chlapec Robbie. A začnou se dít věci!

Občas spadne lustr, jindy se sama otevřou vrata od garáže…Občas spadne lustr, jindy se sama otevřou vrata od garáže a Alex si je stále více jistá, že spolu s Robbiem přišel do jejich domu ještě někdo jiný. Kdo by ale věřil náctileté puberťačce? Robbie však nemá dobrý vliv ani na jejího mladšího bratra Wyatta. Z veselého chlapce se stává zádumčivý kluk, který se v noci probouzí a s kýmsi neznámým hovoří.

Celá řada lekaček se bohužel pořád opakuje v každém díle série, takže již jen stěží někoho vyděsí. Finále je tentokrát velmi krátké, o to více strhující. Pokud mají vaši sousedé malé dítě, je návštěva tohoto snímku riziková! Je totiž nanejvýš pravděpodobné, že jim ho v případě potřeby v budoucnu odmítnete hlídat! Ne nadarmo se říká, čiň čertu dobře, peklem se ti odmění!

Paranormal Activity 4 nepřináší určitě žádný zázračný průlom do žánru hororu, milovníci této série si je ale jistě nenechají ujít. Někdy to vypadá, že  tvůrci tvoří děj stále podle jednoho mustru, troška invence by jistě do budoucna neuškodila! Kdo přežije úvod a neusne při švitoření Alex s jejím mladičkým nápadníkem Benem, dočká se přece jen nakonec kapky vzrušení a strachu!
 
 

Ono je asi přece jen lepší tu webkameru na noc vypínat.

paranormal_activity_4_2012_foto_02
 
 

Tak malý a roztomilý, přitom vražedně nebezpečný.

paranormal_activity_4_2012_foto_01
 
 

50%

Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 nepřináší určitě žádný zázračný průlom do žánru hororu, milovníci této série si je ale jistě nenechají ujít. Někdy to vypadá, že tvůrci tvoří děj stále podle jednoho mustru, troška invence by jistě do budoucna neuškodila! Kdo přežije úvod a neusne při švitoření Alex s jejím mladičkým nápadníkem Benem, dočká se přece jen nakonec kapky vzrušení a strachu!

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací