Podzimní novinky od Mladé fronty nás nasytí, poučí i zbaví bolestí

mlada_frontaVydejte se poznat Berlín, Jižní Čechy, Vietnam, slavné Čechy i sílu obkladů.

Podzim je ideálním ročním obdobím pro prozkoumávání naší knihovničky a usednutí do měkkého křesla s poučným i zábavným čtením v ruce. Abychom měli k dispozici stále nové a nové tituly, přináší nám Mladá fronta několik žhavých podzimních novinek. Pokud rádi cestujete a přitom chcete být in, určitě si nenechte ujít stylový průvodce Berlínem Berlíňanka. Pokud se raději touláte u nás doma, jistě oceníte Jižní Čechy krásné i zrádné v dobových fotografiích a dokumentech. Chcete-li poznat autentickou vietnamskou kuchyni v Česku, sáhněte po Tak vaří VIET NAM. Ponaučení a zábavu v jednom v sobě skrývá knížka Světovi Češi 2. Opomenuto nezůstalo ani zdraví. Na naše bolístky si posvítí  Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu.

Berlíňanka

Autor: Veronika Jonášová

Anotace:

Stylový průvodce Berlínem

V čem se inspirovat od Berlíňanek, nejsvobodnějších žen světa? Stačí odkoukat pár triků a s lehkostí vyšperkujete nejen svůj šatník, ale proměníte i svůj životní styl. Berlíňanky jsou známé svým svébytným pohledem na život i módu. Jsou přirozené, uvolněné, dbají na ekologii, moc neutrácí a umí být sexy, a přesto nepůsobit podbízivě. Rády provokují, ale nikdy ne lacině.
Tajemství Berlíňanek poodhaluje tato knížka. Dozvíte se, jak se správně obléct a jak rozhodně ne, kam si zajít na něco k snědku, jak si hezky po berlínsku zařídit byt, jaké trendy razí berlínské matky i co milují hipsteři. A navíc zde najdete více než stovku ozkoušených tipů na ty nejlepší obchody, kavárny, restaurace, ale i zajímavá místa a kulturní atrakce, o kterých se v žádných průvodcích nedočtete.
Nechte se inspirovat módou a životním stylem Berlíňanek!

Cena: 299 Kč

Vazba: pevná bez přebalu, kartonové desky

Počet stran: 240

Rozměry: 130 x 210 mm

berlinanka

Tak vaří VIET NAM

Autor: Phuong Lan TRANOVÁ, Nam VU HOAI

Anotace:

Poznejte autentickou vietnamskou kuchyni v Česku

Vietnamská kuchyně patří k nejzdravějším na světě a v našich končinách získává stále větší popularitu. Dva mladí vietnamští autoři z České republiky proto sestavili výběr jejich tradičních jídel, jež už dlouho propagují svými videy na Non La Channel a na něž lze u nás koupit suroviny – a to buď v tržnicích Sapa, nebo přes e-shopy. Kniha tedy obsahuje autentické recepty, tak jak vyhovují vietnamské chuti, s barevnými fotografiemi, seznamem ingrediencí a detailním postupem (někde i QR kód s videem). Kromě známých rolek a polévky pho nabízí zajímavé saláty i neobvyklé a osvěžující dezerty, stejně jako neuvěřitelný výběr chodů, které se servírují při rodinném stolování. Velmi užitečný je i přehled bylin, zeleniny a koření s fotografiemi a užitím jak v kuchyni, tak například v léčitelství.

Cena: 299 Kč

Vazba: pevná bez přebalu

Počet stran: 160

Rozměry: 170 x 240 mm

Světovi Češi 2

Autor: Jana Jůzlová, Jiří Fixl

Anotace:

Seznamte se s dalšími osobnostmi, které proslavily naši zem!

I v novodobých dějinách naší země se objevuje celá řada velkých postav, na které můžeme být právem hrdi. Hlavně k nim se také obrací druhý díl oblíbené populárně-naučné publikace pro děti, ale i mnohé dospělé. Prostřednictvím textu a komiksových stripů líčí zajímavé, dobrodružné, dramatické a někdy i tragické osudy lidí, kteří se nebáli jít za svým snem – ať už jde o malíře, básníky, vědce, konstruktéry či mecenáše a politiky. Mezi dalšími 27 osobnostmi najdeme slavná jména jako Tomáš Garrigue Masaryk, Jaroslav Seifert, František Kupka, Václav Havel, Antonín Dvořák, Milada Horáková, ale i jména méně známá, avšak neméně významná – např. František Fajtl, Antonín Holý, Erich Roučka, Sidonie Nádherná či Jindřich Waldes.

Cena: 299 Kč

Vazba: pevná bez přebalu

Počet stran: 88

Rozměry: 190 x 245 mm

svetovi_cesi_2

Jižní Čechy krásné i zrádné

Autor: Jan Lakosil

Anotace:

v dobových fotografiích a dokumentech

Po úspěšném titulu Šumava krásná i smrtící přichází další výpravná fotografická publikace, která nabízí unikátní pohled na novodobou historii naší země – tentokrát jižních Čech.
Tři stovky převážně dosud nepublikovaných fotografií a ukázek historických dokumentů z období let 1933–1966 zachycují tento region dosud neznámou perspektivou. Kniha přináší nová fakta o zákulisí příprav agrese nacistického Německa proti ČSR včetně ukázek zpravodajské činnosti německých informátorů. Rozsáhlý soubor komentovaných dobových snímků přibližuje rovněž obsazování jižních Čech v říjnu 1938 a březnu 1939. Značný prostor je věnován přípravě obrany jihočeského území čs. armádou – výstavbě lehkého opevnění z let 1936–1938 především v prostoru České Kanady. Na hraniční čáru studené války pak čtenáře zavedou unikátní panoramatické snímky z roku 1966, které zachycují nejen krásu jihočeského příhraničí, ale i zakázané pásmo s nekonečným pásem železné opony.
Dohromady představuje kniha Jižní Čechy krásné i zrádné jedinečný obrazový dokument, který by neměl chybět v knihovně žádného zájemce o novodobou historii Československa.

Cena: 499 Kč

Vazba: pevná bez přebalu

Počet stran: 304

Rozměry: 299 x 233 mm

Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu

Autor: Bernadette Bächle-Heldeová, Ursel Bühringová

Anotace:

Jak získat zdraví z těch nejběžnějších rostlin a surovin

Obklady a zábaly nám dělají dobře. A hlavně: jsou skutečně účinné! Aby úspěšně pomáhaly, a to bez vedlejších účinků, stačí znát některé důležité fígle. Potřebné znalosti získáte z této knihy. Autorky detailně ukazují, na které potíže se používají jaké obklady a zábaly – naučí vás, na co jsou dobré například heřmánkové sáčky, třešňové polštářky či citronové ponožky, nebo čím si ulevit při bolesti dutin či nespavosti. Popisují, jakým způsobem suroviny připravit a co je při jejich aplikaci důležité, abyste si vy, vaše děti nebo vaše vnoučata přirozenou cestou pomocí obkladů a zábalů udržovali zdraví nebo se uzdravili.

Cena: 299 Kč

Vazba: flexovazba

Počet stran: 144

Rozměry: 170 x 235 mm

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací