Karel Roden bude Masaryk, Jan Masaryk

masaryk_2017_teaser_plakatKaiser, Jover, Herzigová, Crowley, Jašków, Vášáryová, Kronerová a další nám pomohou odhalit soukromí Jana Masaryka.

Film Masaryk zpracovává jedno z dramatických životních období umělce, vlastence, diplomata a politika Jana Masaryka těsně před druhou světovou válkou. Historické drama nám přiblíží dobu, kdy tehdejší velvyslanec v Londýně najednou zmizel na několik měsíců v Americe. Ztratil se z veřejného života a přerušil kontakt s přáteli i politickými kolegy. Režisér Julius Ševčík, scénáristé Petr Kolečko, Alex Koenigsmark, Julius Ševčík a kameraman Martin Štrba nám nabídnou autorský a osobitý pohled na to, co Jan Masaryk v této době prožíval.

V hlavní roli Jana Masaryka se představí český herec Karel Roden, jenž má s tímto příjmením už jednu hereckou zkušenost, a to v televizním filmu Zločin v Polné, kde si zahrál T. G. Masaryka. „Nemám o tom moc chuť mluvit. Ale je to jedna rodina prostě. Je to taková náhoda, že jsem hrál toho starého i mladého,“ vyjádřil se ke srovnání Roden. „Je mi bližší Jan Masaryk, než T. G. Masaryk,“ posléze dodal mimořádný český herec. Ve filmu dále uvidíme například Oldřicha Kaisera jako prezidenta Edvarda Beneše, Jiřího Vyorálka jako Konráda Henleina, Roberta Jaškówa jako Emanuela Moravce, Emílii Vášáryovou, Zuzanu Kronerovou, Martina Hoffmanna, Evu Herzigovou a další. Na plátně budeme moci sledovat i celou řadu zahraničních herců, jako je například španělská herečka Arly Jover (Blade, Muži, kteří nenávidí ženy), britský herec Paul Nicholas, irský herec Dermot Crowley (Babel, seriály Luther, Raw) či Němec Milton Welsh (Grand Hotel Budapešť, Muž ve stínu).

Oficiální uvedení v kinech je naplánováno na 9. března 2017. Ovšem již koncem letošního roku bychom se měli dočkat speciálního týdenního uvedení v sálech pražského kina Lucerna.

Jak vypadala tisková konference s herci a tvůrci a odhalení filmového plakátu, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací